Witam
Czy może ktoś polecić kogoś do naprawy licznika veigla
Chodzi o to żeby osoba która będzie go naprawiać wiedziała co robi i zrobiła to tak jak należy.
Naprawa licznika
Re: Naprawa licznika
Czesc, stare liczniki sa przede wszystkim - 'wytluczone' mechanicznie / na oskach, a do tego jest potrzebna tokareczka zegarmistrzowska - zeby wytoczyc paneweczki z brazu, o wielkosci 'lebkow zapalki'...
Sam mam kilka zabytkowych licznikow i nie moge sie 'latami' zabrac do nich - zeby wlasnie wytoczyc do nich miniaturowe tulejki / panewki do osiek, a pozniej jeszcze trzeba taki szybkosciomierz wlasciwie wyskalowac / dostroic, zeby dobrze wskazywal predkosc...
Kiedys byla niedaleko mnie taka 'Spoldzielnia Pracy - Precyzja', ale od dawna juz nie widze tego szyldu - 'zastapila' ja tzw. 'knajpa', jako taki dzisiejszy 'znak czasow', niestety...

Sam mam kilka zabytkowych licznikow i nie moge sie 'latami' zabrac do nich - zeby wlasnie wytoczyc do nich miniaturowe tulejki / panewki do osiek, a pozniej jeszcze trzeba taki szybkosciomierz wlasciwie wyskalowac / dostroic, zeby dobrze wskazywal predkosc...
Kiedys byla niedaleko mnie taka 'Spoldzielnia Pracy - Precyzja', ale od dawna juz nie widze tego szyldu - 'zastapila' ja tzw. 'knajpa', jako taki dzisiejszy 'znak czasow', niestety...
201, 251, 601 S, OS, OSL i inne...
- mieteknsu1
Re: Naprawa licznika
Nie wiem czy do tego potrzebny jest aż zegarmistrz>>>> ja taką tulejkę
wytoczyłem w uchwycie fi 160
wytoczyłem w uchwycie fi 160
mieteknsu1