3 Zlot Motocykli NSU - 2024 (PL)
-
grzybunsu251osl
Re: 3 Zlot Motocykli NSU - 2024 (PL)
witam,też się zgłosiłem, jaki będzie koszt zlotu, ?
Próbuję ściągać wszelkich enesiarzy poukrywanych na forach innych marek.
Kolega z forum Iża znający proponowaną trasę proponuje drobne modyfikacje: http://izhmoto.pl/viewtopic.php?p=91617 ... adf1#91617
.
Kolega z forum Iża znający proponowaną trasę proponuje drobne modyfikacje: http://izhmoto.pl/viewtopic.php?p=91617 ... adf1#91617
Nie znasz kosztu i już się zgłosiłeś? ... Ja też nie znam
NSU 351 OSL '38, NSU 351 OSL WH '37, ...
Możecie zahaczyć o pałac w Lubostroniu
Deadline (20 maja) zbliża się nieubłaganie. To może mała ankieta: kto się zastanawia, kto będzie a kogo nie będzie (i dlaczego
)?
-
grzybunsu251osl
ja pod znakiem zapytania,z powodu awarii...wytarla się zapadka kopniaka,w środku,może da rade skombinować..poza tym rok temu byłem tam na rajdzie piastow,ajs-em 500 18s,i zwiedzilem,biskupin,żnin,wenecje...tylko w Kruszwicy nie bylem,-i to jest powód żeby się spiąc i zrobić....
Taka "awaria" na ponad miesiąc przed zlotem to słabe wytłumaczenie. Rozbierz dekiel skrzyni i pokazuj co i jak (w odpowiednim wątku technicznym forum) to będziemy radzić. Do dużych OSL podchodzi zapadka z Junaka. Ale może to coś więcej (tfuj!), więc im wcześniej to zbadasz tym więcej czasu przed zlotem będzie na ewentualne działania.grzybunsu251osl pisze: sob 04 maja, 2024 8:05 pm ja pod znakiem zapytania,z powodu awarii...wytarla się zapadka kopniaka,w środku,może da rade skombinować..poza tym rok temu byłem tam na rajdzie piastow,ajs-em 500 18s,i zwiedzilem,biskupin,żnin,wenecje...tylko w Kruszwicy nie bylem,-i to jest powód żeby się spiąc i zrobić....
Zlot jest raz na dwa lata (... ale bez gwarancji, że bedzie kiedykolwiek następny). Więc radzę zakładać pesymistyczne, że to ostatni zlot (historia polskich imprez zna wiele takich przypadków) i nie odkładać uczestnictwa na kiedyś tam ... Tak więc spinać się maksymalnie Panowie (i Panie)! Dogadywać z rodzinami, brać urlopy, zapisywać u organizatora i wpłacać wpisowe.
- skrzydlaty
Wg. mnie, manie zabytkowego motocykla, ma sens, jak się go używa.
Do jutra termin zgłoszeń na 3 Zlot marki NSU.
Śpieszcie się korzystać ze zlotów, tak szybko mijają...
A kolejny może się nie zdarzyć.
A spotkania w realu bezcenne.
Do jutra termin zgłoszeń na 3 Zlot marki NSU.
Śpieszcie się korzystać ze zlotów, tak szybko mijają...
A kolejny może się nie zdarzyć.
A spotkania w realu bezcenne.
po prostu 'Szczypior'... znaczy się 351 OT
- Radek04251
cześć
Zgodnie z regulaminem termin zgłoszeń już minął. Zgłoszeń jest ponad 20 i cieszy fakt, że wśród zgłoszonych są osoby, które nie brały udziału w poprzednich edycjach Zlotu NSU. Dokładniejsze informacje podam po ostatecznym terminie wpłat bo to jest główne kryterium uczestnictwa w imprezie.
Na szybko przypomnę, że kwota składki rezerwacyjnej wynosi 370 zł (za każdą zgłoszoną osobę) i obejmuje kompleksowe wyżywienie i noclegi. Noclegi i posiłki zapewnia pensjonat "Bistro Bianco" w Kruszwicy. Jeśli dojdą jakieś koszty "na bramie" to będą związane z biletami wstępu do muzeów lub innymi atrakcjami które mogą być opłacone na miejscu i zależne od ilości uczestników.
Gdyby byli jeszcze chętni na uczestnictwo w Zlocie NSU w Kruszwicy to czekam na zgłoszenia do poniedziałku 20.05.2024. Pozwolę sobie na taką korektę ze względu na to że przez ten weekend i tak nic nie uda mi się załatwić. Jednak na dalsze odkładanie decyzji nie ma już czasu. Po 20.05.24 rusza machina ostatecznych przygotowań (koszulki, identyfikatory, dyplomy, itd,itd, ... .)
Zapraszam.
Zgodnie z regulaminem termin zgłoszeń już minął. Zgłoszeń jest ponad 20 i cieszy fakt, że wśród zgłoszonych są osoby, które nie brały udziału w poprzednich edycjach Zlotu NSU. Dokładniejsze informacje podam po ostatecznym terminie wpłat bo to jest główne kryterium uczestnictwa w imprezie.
Na szybko przypomnę, że kwota składki rezerwacyjnej wynosi 370 zł (za każdą zgłoszoną osobę) i obejmuje kompleksowe wyżywienie i noclegi. Noclegi i posiłki zapewnia pensjonat "Bistro Bianco" w Kruszwicy. Jeśli dojdą jakieś koszty "na bramie" to będą związane z biletami wstępu do muzeów lub innymi atrakcjami które mogą być opłacone na miejscu i zależne od ilości uczestników.
Gdyby byli jeszcze chętni na uczestnictwo w Zlocie NSU w Kruszwicy to czekam na zgłoszenia do poniedziałku 20.05.2024. Pozwolę sobie na taką korektę ze względu na to że przez ten weekend i tak nic nie uda mi się załatwić. Jednak na dalsze odkładanie decyzji nie ma już czasu. Po 20.05.24 rusza machina ostatecznych przygotowań (koszulki, identyfikatory, dyplomy, itd,itd, ... .)
Zapraszam.
Radek04251 (251 OSL '38; 351 OS '34)
Czy ktoś się orientuje, czy wczorajsza nawałnica z Gniezna nie przeszła także przez Kruszwicę
Jestem niespokojny o te trzy ślepe myszy.
Nie, tam było spokojniej.
Pozostał tylko tydzień! "Czy konie mnie słyszą?" 
Kiedy i o której chcecie być w Wenecji? Mam niedaleko, bym podjechał.
Według programu: 10.45 Biskupin, 12.45 Wenecja
- Radek04251
cześć
3 Zlot Motocykli NSU, można powiedzieć że już za chwilę. W załączniku zamieszczam skrócony program na sobotę. Mniej więcej w tych godzinach i miejscach można będzie na spotkać.
Zgłoszonych jest 25 motocykli.
Do zobaczyska.
3 Zlot Motocykli NSU, można powiedzieć że już za chwilę. W załączniku zamieszczam skrócony program na sobotę. Mniej więcej w tych godzinach i miejscach można będzie na spotkać.
Zgłoszonych jest 25 motocykli.
Do zobaczyska.
- Załączniki
-
Program Zlotu NSU 2024_skrócony.pdf- (90.66 KiB) Pobrany 32 razy
Radek04251 (251 OSL '38; 351 OS '34)
- skrzydlaty
Dziękuję wszystkim obecnym, za możliwość spotkania i wspólnej enesiarskiej zabawy w motocykle.
Było za... krótko.
Proponuję stworzyć, jakąś przestrzeń dyskową, gdzie można by wrzucić zrobione zdjęcia, a zwłaszcza filmiki,
które to akurat zrobił/a moja operatorczyni pokładowa, w czasie powrotu z naszej wycieczki.
Było za... krótko.
Proponuję stworzyć, jakąś przestrzeń dyskową, gdzie można by wrzucić zrobione zdjęcia, a zwłaszcza filmiki,
które to akurat zrobił/a moja operatorczyni pokładowa, w czasie powrotu z naszej wycieczki.
- skrzydlaty
A "na powrocie" zahaczyliśmy "Muzeum techniki rolniczej i gospodarstwa wiejskiego" w miejscowości Radecz Krukowy.
Które gorąco polecam z racji ilości zgromadzonego tam dobra oraz przestrzeni tej ekspozycji.
Ilość przeróżności jest naprawdę imponująca, w tym sporo unikatów.
A byli tam też "nasi"
Które gorąco polecam z racji ilości zgromadzonego tam dobra oraz przestrzeni tej ekspozycji.
Ilość przeróżności jest naprawdę imponująca, w tym sporo unikatów.
A byli tam też "nasi"
Na prośbę jednego z uczestników załączam zdjęcie smaru półpłynnego do skrzyń biegów marki FEBI, czyli Ferdynand Bilstein. Do wciskania do skrzyni wykorzystałem puste kartusz od silikonu.
Pozdrawiam uczestników zlotu. Było super.
Pozdrawiam uczestników zlotu. Było super.
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
Na razie jest album zlotowy w naszej galerii: http://www.nsu-riders.pl/gallery/v/impr ... zlot_2024/. Standardowo ustawiony limit wilkości zdjecia na 2 Mb. Więc trzeba tradycyjnie obrabiać przed wrzuceniem, ale dzięki temu będa się szybko otwierać nawet przykiepskim łączu. Dacie radę?
(Deklaruję, że fotki mojego autorstwa jeśli tylko się komuś spodobaja są dostępne dla chętnych w pełnym rozmiarze - prosze tylko podać nazwę pliku a prześlę / udostępnię.)
Pomyślę też o czymś (prawdopodobnie serwerze zewnętrznym) do wrzucania nieobrobionych fotek i filmów bezpośrednio z aparatów, komórek i kamer.
Co do filmów to te z poprzedniego roku pojawiły się po prostu na youtube. Może i w tym roku ktos się postara o mały montaż i udostępni tym kanałem?
(Deklaruję, że fotki mojego autorstwa jeśli tylko się komuś spodobaja są dostępne dla chętnych w pełnym rozmiarze - prosze tylko podać nazwę pliku a prześlę / udostępnię.)
Pomyślę też o czymś (prawdopodobnie serwerze zewnętrznym) do wrzucania nieobrobionych fotek i filmów bezpośrednio z aparatów, komórek i kamer.
Co do filmów to te z poprzedniego roku pojawiły się po prostu na youtube. Może i w tym roku ktos się postara o mały montaż i udostępni tym kanałem?
Zacznę trywialnym "fajnie było". Zgadzam się z przedmówcą, że za krótko. Patrząc na zimną i deszczową pogodę czwartkową jeszcze na dzień przed zlotem i niedzielną zmienną aurę przy powrocie widać, że udało sie wstrzelić (prawie) idealnie w okno pogodowe. Czekam na "oficjalne" Radkowe statystyki, ale było zdaje się 25 motocykli Jedynie Słusznej Marki. Sporo, zwłaszcza w dobie wszechobecnego lenistwa i przesiadania się sporej cześci weterańskiego koleżeństwa na dużo wygodniejsze motocykle. Kto jednak był na zlocie ten wie, że oglądanie wychuchanego motocykla w swoim garażu to nie to samo co przemierzenie ponad setki kilometrów w znamienitym towarzystwie. Zawsze ciekawe są wrażenia kolegów przybyłych pierwszy raz - mogę tylko zdradzić, że niektórzy z nich ocenili, że "grupa NSU to fajni ludzie i dlatego warto trzymać enesa". Nie da się zaprzeczyć!
Może jest chętny uczestnik do napisania na gorąco artykułu o imprezie? Ja już sie powtarzam. Jestem niezmiernie ciekaw punktu widzenia i wrażeń innych. Liczę na Was!
Kto nie był niech żałuje!
Może jest chętny uczestnik do napisania na gorąco artykułu o imprezie? Ja już sie powtarzam. Jestem niezmiernie ciekaw punktu widzenia i wrażeń innych. Liczę na Was!
Kto nie był niech żałuje!
W trasę wyjechało 26 motocykli, jeden Heńka został na parkingu i jeden mój jechał ze mną na pace.
Na parkingu w Biskupinie stało 25 motocykli. Odpadł Janek.
Na wystawie przed Mysią Wieżą doszedł jeszcze motocykl Belaka.
Czyli na zlocie było 28 motocykli plus jeden na wystawie.
Jak obrobię filmy to udostępnię na youtubie i wtedy będzie można sprawdzić moje liczenie.
Na parkingu w Biskupinie stało 25 motocykli. Odpadł Janek.
Na wystawie przed Mysią Wieżą doszedł jeszcze motocykl Belaka.
Czyli na zlocie było 28 motocykli plus jeden na wystawie.
Jak obrobię filmy to udostępnię na youtubie i wtedy będzie można sprawdzić moje liczenie.
Pozdrawiam
Paweł
Paweł