4 Zlot NSU 2025
Re: 4 Zlot NSU 2025
Heniu i Grzesiu impreza udana i fajna atmosfera super , pozdrawiam i do zobaczenia na następnym zlocie Nsu
Victor .
Victor .
Dzięki za zorganizowanie imprezy. Było OK.
Nawet jak dla półetatowca, ale nie mogłem być na całym.
Mam nadzieję, że mój Quick będzie zaliczony do ilości uczestniczących motocykli, bo choć mały to duszą wielki.
Pozdrowienia dla wszystkich uczestników.
Nawet jak dla półetatowca, ale nie mogłem być na całym.
Mam nadzieję, że mój Quick będzie zaliczony do ilości uczestniczących motocykli, bo choć mały to duszą wielki.
Pozdrowienia dla wszystkich uczestników.
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
Cześć. I ja tam byłem i piwo piłem. (bardzo smaczne piwo zresztą).
Po powrocie lekkie zmęczenie kilkugodzinną podróżą, ale po dobrze przespanej nocy pamiętam tylko pozytywy imprezy. Będę ja z pewnością miło wspominał ze względu na doborowe towarzystwo i atmosferę. Buty w końcu doschły, motocykl się umyje. Traumatyczna nocna jazda w deszczu już zapomniana
.
Organizatorzy podjęli wielki trud i z pewnością tylko oni wiedzą ile mieli stresu z przygotowaniami i później obsługą wydarzenia. I pozwolili nam się odmłodzić o rok. I zachęcili wreszcie międzynarodowe towarzystwo (!). Mam nadzieję, że domknęło się to wszystko finansowo (ośrodek jak piszecie tak). Najważniejsze, że wszyscy cali i zdrowi oraz bez dramatycznych przygód lub awarii powrócili do domów (jak mniemam - potwierdźcie).
Ja także sugerowałbym nie pomijać w statystykach tych motocykli, które (z różnych względów) były prezentowane statycznie. A właśnie - czy można by już podsumować imprezę pod względem ilości uczestników, motocykli oraz modeli? Marki NSU oczywiście!
A teraz proszę o wrzucanie fotek do albumu imprezowego w naszej galerii: https://www.nsu-riders.pl/gallery/v/imp ... -zlot-nsu/
albo bezpośrednio na forum, w tym wątku (dla przypomnienia: limit jednej fotki jest ustawiony na 300 kB).
Po powrocie lekkie zmęczenie kilkugodzinną podróżą, ale po dobrze przespanej nocy pamiętam tylko pozytywy imprezy. Będę ja z pewnością miło wspominał ze względu na doborowe towarzystwo i atmosferę. Buty w końcu doschły, motocykl się umyje. Traumatyczna nocna jazda w deszczu już zapomniana
Organizatorzy podjęli wielki trud i z pewnością tylko oni wiedzą ile mieli stresu z przygotowaniami i później obsługą wydarzenia. I pozwolili nam się odmłodzić o rok. I zachęcili wreszcie międzynarodowe towarzystwo (!). Mam nadzieję, że domknęło się to wszystko finansowo (ośrodek jak piszecie tak). Najważniejsze, że wszyscy cali i zdrowi oraz bez dramatycznych przygód lub awarii powrócili do domów (jak mniemam - potwierdźcie).
Ja także sugerowałbym nie pomijać w statystykach tych motocykli, które (z różnych względów) były prezentowane statycznie. A właśnie - czy można by już podsumować imprezę pod względem ilości uczestników, motocykli oraz modeli? Marki NSU oczywiście!
A teraz proszę o wrzucanie fotek do albumu imprezowego w naszej galerii: https://www.nsu-riders.pl/gallery/v/imp ... -zlot-nsu/
albo bezpośrednio na forum, w tym wątku (dla przypomnienia: limit jednej fotki jest ustawiony na 300 kB).
NSU 351 OSL '38, NSU 351 OSL WH '37, ...
Dziękuję za imprezę. Było super.
Cieszę się, że mimo deszczu w piątek i awarii na starcie udało się dojechać i wrócić do domu motocyklem.
Szczególne podziękowania za pomoc w naprawie konusów, w warunkach polowych!
Cieszę się, że mimo deszczu w piątek i awarii na starcie udało się dojechać i wrócić do domu motocyklem.
Szczególne podziękowania za pomoc w naprawie konusów, w warunkach polowych!
- Radek04251
cześć
Dziękuję organizatorom za przygotowanie 4 Zlotu Motocykli NSU. Świadomie nie piszę "ogólnopolskiego", bo byli goście z Niemiec i można śmiało napisać "międzynarodowego". : )
Dla mnie impreza udana. Zakładałem weekend z NSU i tak się stało. 650km w siodle, w fajnym towarzystwie, do tego spotkanie z kolegami na bazie Zlotu. Przejażdżka po okolicznych drogach i zwiedzanie ciekawych miejsc. Jeszcze raz dzięki!
Mały kamyczek, no ziarenko piasku w tryby. Mógłby być łatwo dostępny program z informacją co? gdzie? i o której?. Mnie tego zabrakło i przez to trochę zrujnowaliśmy plany Organizatorów udając się małą grupą na zwiedzanie Regionalnego Muzeum Figur Ruchomych państwa Brzozowskich w Sromowie, zamiast bezpośrednio po obiedzie jechać na bazę. Ale po za tym wszystko się udało.
Jakby co - ja już czekam! (Ci co byli na placu przed pensjonatem w niedzielny poranek wiedzą o co chodzi : )
Dziękuję organizatorom za przygotowanie 4 Zlotu Motocykli NSU. Świadomie nie piszę "ogólnopolskiego", bo byli goście z Niemiec i można śmiało napisać "międzynarodowego". : )
Dla mnie impreza udana. Zakładałem weekend z NSU i tak się stało. 650km w siodle, w fajnym towarzystwie, do tego spotkanie z kolegami na bazie Zlotu. Przejażdżka po okolicznych drogach i zwiedzanie ciekawych miejsc. Jeszcze raz dzięki!
Mały kamyczek, no ziarenko piasku w tryby. Mógłby być łatwo dostępny program z informacją co? gdzie? i o której?. Mnie tego zabrakło i przez to trochę zrujnowaliśmy plany Organizatorów udając się małą grupą na zwiedzanie Regionalnego Muzeum Figur Ruchomych państwa Brzozowskich w Sromowie, zamiast bezpośrednio po obiedzie jechać na bazę. Ale po za tym wszystko się udało.
Jakby co - ja już czekam! (Ci co byli na placu przed pensjonatem w niedzielny poranek wiedzą o co chodzi : )
Radek04251 (251 OSL '38; 351 OS '34)
Pokłosie zlotu to moja korespondencja z Hansem-Jochenem Halaczkiem.
Poniżej jego dzisiejszy mail:
"Hallo Pawel
Ich hoffe ihr habt die kleine NSU wieder zum Laufen gebracht . Unser Motorsportclub bereitet den großen Oldtimermarkt mit Oldtimertreffen am 19.-20.7.2025 in Spremberg auf dem Gelände in Trattendorf vor . Hier kommen ca.200Händler und 300 Oldtimer . Auf diesem Markt gibt es ca.80% Nachkriegsware und nur 20% Teile vor 1945 . Ich bin stark in der Organisation eingebunden .
Jedes Jahr Ende Februar veranstalten wir einen Markt bis 1945 . Dort gibt es dann intressantes altes für Motorrad und Auto einschlieslich kompletter Fahrzeuge zu erwerben .
Die Hitze hat endlich etwas nachgelassen . Heute gehen wir an die Vorbereitung der Parkflächen für den Markt .
Gruß Hans-Joachim"
Czyli:
" Cześć Paweł.
Mam nadzieję, że znowu uruchomiłeś swojego małego NSU. Nasz Klub Motocyklowy przygotowuje duży Bazar ze starociami i spotkanie Oldtimerów w dniach 19-20.07.2025 w Sprembergu na terenach Trattendorf. Będzie około 200 sprzedawców i 300 pojazdów zabytkowych. Na tym targu 80% to towary powojenne, a 20% przedwojenne. Ja jestem mocno związany z organizacją spotkania.
Każdego roku w końcu lutego organizujemy bazar z towarami do 1945 roku. Tam można kupić interesujące części do starych motocykli i samochodów jak i kompletne pojazdy.
Upały w końcu ustąpiły. Dzisiaj (8 lipca) przygotowujemy miejsca parkingowe pod bazar.
Pozdrowienia Hans- Joachim"
Może ktoś ma jeszcze niezaplanowany weekend i skorzysta z okazji wyjazdu na zloto-bazar.
Poniżej jego dzisiejszy mail:
"Hallo Pawel
Ich hoffe ihr habt die kleine NSU wieder zum Laufen gebracht . Unser Motorsportclub bereitet den großen Oldtimermarkt mit Oldtimertreffen am 19.-20.7.2025 in Spremberg auf dem Gelände in Trattendorf vor . Hier kommen ca.200Händler und 300 Oldtimer . Auf diesem Markt gibt es ca.80% Nachkriegsware und nur 20% Teile vor 1945 . Ich bin stark in der Organisation eingebunden .
Jedes Jahr Ende Februar veranstalten wir einen Markt bis 1945 . Dort gibt es dann intressantes altes für Motorrad und Auto einschlieslich kompletter Fahrzeuge zu erwerben .
Die Hitze hat endlich etwas nachgelassen . Heute gehen wir an die Vorbereitung der Parkflächen für den Markt .
Gruß Hans-Joachim"
Czyli:
" Cześć Paweł.
Mam nadzieję, że znowu uruchomiłeś swojego małego NSU. Nasz Klub Motocyklowy przygotowuje duży Bazar ze starociami i spotkanie Oldtimerów w dniach 19-20.07.2025 w Sprembergu na terenach Trattendorf. Będzie około 200 sprzedawców i 300 pojazdów zabytkowych. Na tym targu 80% to towary powojenne, a 20% przedwojenne. Ja jestem mocno związany z organizacją spotkania.
Każdego roku w końcu lutego organizujemy bazar z towarami do 1945 roku. Tam można kupić interesujące części do starych motocykli i samochodów jak i kompletne pojazdy.
Upały w końcu ustąpiły. Dzisiaj (8 lipca) przygotowujemy miejsca parkingowe pod bazar.
Pozdrowienia Hans- Joachim"
Może ktoś ma jeszcze niezaplanowany weekend i skorzysta z okazji wyjazdu na zloto-bazar.
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
Dodałem trochę zdjęć od siebie: https://www.nsu-riders.pl/gallery/v/imp ... -zlot-nsu/
Henryk podliczaj i dawaj te statystyki ilości uczestników i motocykli. Był rekord?
Henryk podliczaj i dawaj te statystyki ilości uczestników i motocykli. Był rekord?
-
heniek.nsu
Hej!
Było tak na prawdę 27 enesiaków.
Osób 43. I dodatkowo kilka gości.
Także nie ma rekordu.
Ale po co to nam.
Jak pokazała sobotnia wycieczka, zapanowanie nad taką kolumną, to nie jest prosta sprawa.
Teraz uważam, że to jest bardzo dobry wynik, i nie walczmy o więcej.
Przyznaję, że nie zrobiliśmy rejestru motocykli.
Ale wszyscy widzieliśmy ogromny przełom jakościowy.
Więcej starszych, większych maszyn i całkiem nowe motocykle(po raz pierwszy prezentowane).
Nowe znajomości. I tak powinno być, cały czas rotacja.
Jesteśmy po czterech edycjach zlotu, i kazda zdecydowanie inna, w innym miejscu.
Aczkolwiek mamy powtarzany schemat, który mnie bardzo przypadł do gustu, tj:
sobota, wycieczka dwa zwiedzania, obiad, baza, plebiscyt, zakończenie.
Osobiście tego schematu bym nie zmieniał... aczkolwiek nowe pomysły, zawsze może wdrożyć następny organizator.
Super by było, kdyby ktoś z innego rejonu Polski na jesieni podjął się organizacji piątej edycji.
Odwagi!
Henryk i Grzegorz
Było tak na prawdę 27 enesiaków.
Osób 43. I dodatkowo kilka gości.
Także nie ma rekordu.
Ale po co to nam.
Jak pokazała sobotnia wycieczka, zapanowanie nad taką kolumną, to nie jest prosta sprawa.
Teraz uważam, że to jest bardzo dobry wynik, i nie walczmy o więcej.
Przyznaję, że nie zrobiliśmy rejestru motocykli.
Ale wszyscy widzieliśmy ogromny przełom jakościowy.
Więcej starszych, większych maszyn i całkiem nowe motocykle(po raz pierwszy prezentowane).
Nowe znajomości. I tak powinno być, cały czas rotacja.
Jesteśmy po czterech edycjach zlotu, i kazda zdecydowanie inna, w innym miejscu.
Aczkolwiek mamy powtarzany schemat, który mnie bardzo przypadł do gustu, tj:
sobota, wycieczka dwa zwiedzania, obiad, baza, plebiscyt, zakończenie.
Osobiście tego schematu bym nie zmieniał... aczkolwiek nowe pomysły, zawsze może wdrożyć następny organizator.
Super by było, kdyby ktoś z innego rejonu Polski na jesieni podjął się organizacji piątej edycji.
Odwagi!
Henryk i Grzegorz
- skrzydlaty
A ja, mimo ochów i achów, napiszę tak:
- Doceniam wysiłek duetu Henryk i Grzegorz za podjęcie rękawicy organizacji imprezy - Na prawdę, wiem, że to jest duży wysiłek;
- Biorąc pod uwagę plusy ujemne i plusy dodatnie - w tym mając na uwadze poprzednie wydania imprezy - moje wrażenia są na 3+
przy czym '+' - żeby nie zniechęcać.
Moje subiektywne odczucia, mogę logicznie i sensowni uargumentować, jeśli to kogoś obchodzi w ogóle.
Może byłaby to okazja do szerszej dyskusji, w którym kierunku impreza powinna ewoluować.
Pozdrawiam oczywiście wszystkich obecnych na spotkaniu i nie obecnych.
- Doceniam wysiłek duetu Henryk i Grzegorz za podjęcie rękawicy organizacji imprezy - Na prawdę, wiem, że to jest duży wysiłek;
- Biorąc pod uwagę plusy ujemne i plusy dodatnie - w tym mając na uwadze poprzednie wydania imprezy - moje wrażenia są na 3+
przy czym '+' - żeby nie zniechęcać.
Moje subiektywne odczucia, mogę logicznie i sensowni uargumentować, jeśli to kogoś obchodzi w ogóle.
Może byłaby to okazja do szerszej dyskusji, w którym kierunku impreza powinna ewoluować.
Pozdrawiam oczywiście wszystkich obecnych na spotkaniu i nie obecnych.
po prostu 'Szczypior'... znaczy się 351 OT
27 enesiaków! - bardzo dobry wynik. Pisałem o tym przed imprezą, że 10 jest OK i warto organizować, a 20 to już super frekwencja. Trzeba po prostu dostosować program (trasa, atrakcje świadczenia) do ilości zgłoszeń.heniek.nsu pisze: czw 10 lip, 2025 9:12 am Teraz uważam, że to jest bardzo dobry wynik, i nie walczmy o więcej.
Koledzy od Iża właśnie podają, że w tegorocznym Pikniku było: 42 osoby, 29 maszyn (z czego 3 to nie były Iże). A to przecież o wiele popularniejsza marka.
(P.S.: Darkowego na lawecie też liczyłeś? W końcu był!)
Może zrobić spis motocykli według typów i roczników.
Byłoby ciekawe rozeznanie co koledzy posiadają.
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
Naszą tradycją (chyba można już tak powiedzieć) stało się podsumowywanie imprez markowych krótkim sprawozdaniem. Oprócz kilku zdań opisu: co, gdzie, kiedy, przez kogo i z jakimi atrakcjami - to jeszcze pojawia się podstawowa statystyka (ilość i typ motocykli, ilość uczestników) pozwalająca ocenić w jakim kierunku ta seria spotkań ewoluuje - zapewne przydatna także w przyszłości, gdy nasza pamięć zacznie zawodzić a młode pokolenie będzie doszukiwać się wspomnień z pionierskich czasów polskiego enesiarstwa
. Aby nie uleciały nam jeszcze świeże wspomnienia i emocje proszę aby ktoś chętny podjął się tego zaszczytnego zadania. Ze swej strony oferują pomoc edycyjną i w zakresie umieszczenia tekstu na stronie www.
:
Pony 100 - 1x Paweł = 1
201 OS - 1x (1934 z silnikiem 251, nr 20) =1
251 OS - 1x Mietek, 1x Marcin (nr 19), 1x exMietkowy (WH), ... = 3 co najmniej
251 OSB Max (nr 13) - 1x = 1
351 OT - 1x Skrzydlaty = 1
351 OS/OSL - 1x Spiker (1938, nr 27), 1x Radek (1934), 1x BartekG, 1x Krzysiek (przejściówka 1937), 1x Darek (bez ładowania) = 5
501 OS/OSL - 1x Rybki66 (nr 22), 1x MarekZ, 1x (przerobiony z 350-tki, nr 9) ... = 3 co najmniej
601 OSL - 1x Bandzior (z wózkiem, nr 24), 1x Victor (solo), 1x (z wózkiem), 1x Henry (solo) = 4
301T - 1x (1929, nr 33) = 1
501 TS - 1x Mariusz (nr 34), 1x (1935, nr 12) = 2
601 TS (?) - 1x Hans-Joachim = 1
...
Na razie 23 koszernych naliczyłem. A było więcej z pewnością.
Poza tym:
ANSUL 500 model F - 1x Skóra (1929, nr 26)
VINSURIA - 1x Zinkiel (nr 9)
Skoro nikt nie chce to ja zaczepnie - pewnie z błędami i uproszczeniami ze względu na luki w pamięci, do poprawek, ale wspólnie damy radępawelcen pisze: pt 11 lip, 2025 7:03 pm Może zrobić spis motocykli według typów i roczników.
Pony 100 - 1x Paweł = 1
201 OS - 1x (1934 z silnikiem 251, nr 20) =1
251 OS - 1x Mietek, 1x Marcin (nr 19), 1x exMietkowy (WH), ... = 3 co najmniej
251 OSB Max (nr 13) - 1x = 1
351 OT - 1x Skrzydlaty = 1
351 OS/OSL - 1x Spiker (1938, nr 27), 1x Radek (1934), 1x BartekG, 1x Krzysiek (przejściówka 1937), 1x Darek (bez ładowania) = 5
501 OS/OSL - 1x Rybki66 (nr 22), 1x MarekZ, 1x (przerobiony z 350-tki, nr 9) ... = 3 co najmniej
601 OSL - 1x Bandzior (z wózkiem, nr 24), 1x Victor (solo), 1x (z wózkiem), 1x Henry (solo) = 4
301T - 1x (1929, nr 33) = 1
501 TS - 1x Mariusz (nr 34), 1x (1935, nr 12) = 2
601 TS (?) - 1x Hans-Joachim = 1
...
Na razie 23 koszernych naliczyłem. A było więcej z pewnością.
Poza tym:
ANSUL 500 model F - 1x Skóra (1929, nr 26)
VINSURIA - 1x Zinkiel (nr 9)
- skrzydlaty
Może nie liczni zauważyli, a nie którzy wiedzieli, ale
Mietkowy to 351 OT - jedyny jeżdżący obecnie w PL z otwartymi zaworami.
Więc moim zdaniem było to największe spotkanie 350-tek dużych i małych JSM.
Mietkowy to 351 OT - jedyny jeżdżący obecnie w PL z otwartymi zaworami.
Więc moim zdaniem było to największe spotkanie 350-tek dużych i małych JSM.
Mój to NSU Quick (Herren) 100 z maja 1939.Pony 100 - 1x Paweł = 1
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
Podstęp się udał, bo zaczęliście się odnosić do mojej na szybko zrobionej prowokacyjnej listy
. Korygować i uzupełniać proszę. Póki jeszcze wszystko świeże w głowach...
Quick - 1x Paweł (1939) = 1 szt.
201 OS - 1x (1934 z silnikiem 251, nr 20) = 1 szt.
251 OS - 1x Marcin (nr 19), 1x exMietkowy (WH), ... = 2 szt. co najmniej
251 OSB Max - 1x (nr 13) = 1 szt.
351 OT - 1x Skrzydlaty, 1x Mietek = 2 szt.
351 OS/OSL - 1x Spiker (1938, nr 27), 1x Radek (1934), 1x BartekG (1940), 1x Krzysiek (przejściówka 1937), 1x Darek (bez ładowania) = 5 szt.
501 OS/OSL - 1x Rybki66 (1935, nr 22), 1x MarekZ, 1x (przerobiony z 350-tki, nr 9) ... = 3 szt. co najmniej
601 OSL - 1x Bandzior (z wózkiem, nr 24), 1x Victor (solo), 1x (z wózkiem), 1x Henry (solo) = 4 szt.
301T - 1x (1929, nr 33) = 1 szt.
501 TS - 1x Mariusz (nr 34), 1x (1935, nr 12) = 2 szt.
601 TS (?) - 1x Hans-Joachim = 1 szt.
...
Quick - 1x Paweł (1939) = 1 szt.
201 OS - 1x (1934 z silnikiem 251, nr 20) = 1 szt.
251 OS - 1x Marcin (nr 19), 1x exMietkowy (WH), ... = 2 szt. co najmniej
251 OSB Max - 1x (nr 13) = 1 szt.
351 OT - 1x Skrzydlaty, 1x Mietek = 2 szt.
351 OS/OSL - 1x Spiker (1938, nr 27), 1x Radek (1934), 1x BartekG (1940), 1x Krzysiek (przejściówka 1937), 1x Darek (bez ładowania) = 5 szt.
501 OS/OSL - 1x Rybki66 (1935, nr 22), 1x MarekZ, 1x (przerobiony z 350-tki, nr 9) ... = 3 szt. co najmniej
601 OSL - 1x Bandzior (z wózkiem, nr 24), 1x Victor (solo), 1x (z wózkiem), 1x Henry (solo) = 4 szt.
301T - 1x (1929, nr 33) = 1 szt.
501 TS - 1x Mariusz (nr 34), 1x (1935, nr 12) = 2 szt.
601 TS (?) - 1x Hans-Joachim = 1 szt.
...
- skrzydlaty
Podsumowania 4 edycji 2025 w toku, może doczekamy się ostatecznego podsumowania statystycznego.
A tymczasem zapraszam do dyskusji, mającej na celu stworzenie i podnoszenie jakości naszych spotkań zlotowych JSM.
Nie ukrywam, że forma przebiegu czwartej edycji zlotu, dla mnie osobiście, była najgorszym wydaniem z dotychczasowych.
Zapraszam do dyskusji w oddzielnym wątku pod tytułem:
Zlot miłośników motocykli NSU - Dokąd zmierzamy? -
Tylko dla zalogowanych -
viewtopic.php?t=2232
A tymczasem zapraszam do dyskusji, mającej na celu stworzenie i podnoszenie jakości naszych spotkań zlotowych JSM.
Nie ukrywam, że forma przebiegu czwartej edycji zlotu, dla mnie osobiście, była najgorszym wydaniem z dotychczasowych.
Zapraszam do dyskusji w oddzielnym wątku pod tytułem:
Zlot miłośników motocykli NSU - Dokąd zmierzamy? -
Jako nie uczestniczący, niestety, w 4 Zlocie liczę na szerszą relację na stronie. Najwyższy czas zmienić: "impreza odbędzie się" na "impreza odbyła się"
Tomek
Tomek
Autorem artykułu o imprezie jest Henryk. Spróbuję z nim pogadać. Moja admińska interwencja to ostateczność, ale możliwa. Wciąż mam nadzieję na powstanie opisu zakończonej imprezy przez jednego z uczestników. Edytowanie swojego tekstu przez Henryka (uzycie czasu przeszłego) też jest dobrą opcją zwieńczenia i podsumowania wysiłków organizacyjnych. Do klawiatur, do piór!TomekG pisze: śr 13 sie, 2025 1:05 pm Jako nie uczestniczący, niestety, w 4 Zlocie liczę na szerszą relację na stronie. Najwyższy czas zmienić: "impreza odbędzie się" na "impreza odbyła się"![]()
Jest na forum wątek o oczekiwaniach w stosunku do zlotów NSU. Z pewnością niezbyt wymagającym i bezkosztowym oczekiwaniem jest podanie przez organizatora podsumowującej statystyki zlotu (ilu uczestników, ile motocykli, jakie modele, jaka długość trasy, itp.). Sezon się kończy, robi się chłodniej, dzień krótszy i wieczorem coraz więcej czasu na skupienie i pisarstwo. Czas upływa, świeżych wspomnień coraz mniej, informacje ulatują, ... ludzie odchodzą. Szkoda by było włożonego wysiłku bez ukoronowania wydarzenia finalnym opisem. Postawmy te kropkę nad "i" wreszcie.
Czyli jeśli ja znowu nie napiszę artykułu to będzie to pierwszy zlot markowy NSU bez takiego podsumowania? A może jednak ktoś jest chętny na opisanie imprezy ze swojego punktu widzenia?