Witam
Potrzebuję informacji odnośnie tego jak powinno się zdemontować pokrywkę sprzęgła w modelu 201 T,TS. Czy jest ona wciśnięta ,czy wkręcona ?
Chodzi mi o ten dekielek z dwoma otworami widoczny na zdjęciu. Zdjęcie zapożyczyłem z galerii.
Do znawców 201 T,TS
Do znawców 201 T,TS
- Załączniki
-
- TS_silnik_le.jpg (10.64 KiB) Przejrzano 2169 razy
Re: Do znawców 201 T,TS
u mnie w 301 ts jest on wykręcany wiem wiekszość używa młotka choć pewnie lepiej by było zrobić przyrząd
po odkręceniu tego dekielka i tak będziesz potrzebował ściagacza daj znać jak odkręcisz
ms
po odkręceniu tego dekielka i tak będziesz potrzebował ściagacza daj znać jak odkręcisz
ms
NSU 301TS + 201OS
Prawy czy lewy gwint? - przydatna informacja przy siłowym odkręcaniumike-s pisze:u mnie w 301 ts jest on wykręcany
NSU 351 OSL '38, NSU 351 OSL WH '37, ...
u mnie odkręca się w lewo
popatrz w którą stronę wiruje sprzęgło a to coś wtedy musi się zamoczynnie zakręcać
powodzenia
ms
popatrz w którą stronę wiruje sprzęgło a to coś wtedy musi się zamoczynnie zakręcać
powodzenia
ms
NSU 301TS + 201OS
Dzięki za informacje, kosz rozkręcony , kierunek lewa strona. Poszło bez większych problemów.
tylko żeby zdjąć kosz musisz mieć ściągacz wtedy dostaniesz się do śrub mocujących pokrywę od kółek od ustawienia zapłonu
powodzenia
Michał S.
powodzenia
Michał S.
NSU 301TS + 201OS
Kosz już ściągnięty , bez ściągacza