co to za błotnik - OSL 351/501?

Rama, oblachowanie, widelec
jacekfedor

co to za błotnik - OSL 351/501?

Post autor: jacekfedor »

Trafił mi się taki błotnik- nieco się różni od błotnika do małej OSL- ki. Czy może on pochodzić od dużej- podobne widziałem na fotografiach późniejszych motocykli klasy 351/501. Niestety żadne ze zdjęć jakie znalazłem nie było precyzyjne. Przy okazji, pytanie dotyczące pałąka- czy ten wygięty pochodzi od nsu i od jakiego modelu?
Załączniki
Jeden z pałąków typowy- z małej OSL-ki, drugi- nie bardzo wiem do czego.
Jeden z pałąków typowy- z małej OSL-ki, drugi- nie bardzo wiem do czego.
Tu widać największe różnice miedzy błotnikiem od małej OSL-ki- przetłoczenie oraz otwory do mocowania w trapezie
Tu widać największe różnice miedzy błotnikiem od małej OSL-ki- przetłoczenie oraz otwory do mocowania w trapezie
Błotnik bardzo podobny do błotników z małej osl-ki. Mocowania tablicy rejestracyjnej zostały ucięte, ale były.
Błotnik bardzo podobny do błotników z małej osl-ki. Mocowania tablicy rejestracyjnej zostały ucięte, ale były.
Awatar użytkownika
taty

Re: co to za błotnik - OSL 351/501?

Post autor: taty »

Moim zdaniem ten błotnik jest od późnego modelu 601 OSL. Znalazłem w katalogach takie oto obrazki które wskazują właśnie na ten model.
Tu obrazowe zdjęcia z tego katalogu.

Jeśli chodzi o pałąki to moim zdaniem ten pałąk po prawej stronie jest od wczesnych modeli Z i ZD.
Załączniki
Na tym także wyraźnie widać podgięcie błotnika.
Na tym także wyraźnie widać podgięcie błotnika.
Schowek01a.jpg (26.53 KiB) Przejrzano 786 razy
Tu widać wyraźnie podgięcie błotnika.
Tu widać wyraźnie podgięcie błotnika.
Schowek02a.jpg (37.74 KiB) Przejrzano 786 razy
Quick, 125 ZDB, 201 OS, 201 ZDB, 251 OSL, 351 OT, 351 OSL, ...
jacekfedor

Re: co to za błotnik - OSL 351/501?

Post autor: jacekfedor »

Wielkie dzięki za wyjaśnienia. W tej sytuacji przenoszę się z błotnikiem do działu "zamiana""
ODPOWIEDZ