W ostatnią niedzielę t.j. 13 października w Porcie Łódź odbyło się zakończenie sezonu motocyklowego w Łodzi.
Przygrywał zespół rockowy BOJKOT. Zziębnięci motocykliści byli karmieni od samego początku pysznym białym barszczykiem.
Pogoda typowo sztormowa- lało i wiało. Co i tak nie odstraszyło kilkuset jeźdźców od przyjechania na imprezę. Widziałem rejestracje z całego kraju. Rozmawiałem z jednym klubem, który miał do domu 230 km w pogodę w jaką niewielu samochodziarzy się wybiera, a na pewno psa się nie wygania.
Zgadnijcie ile było motocykli marki NSU? Oczywiście żadnego. Piszący te słowa zdradził markę i w tym roku premierowo pokazał składany przez 2,5 roku motór Triumph 3SW wyprodukowany na początku 1940 roku. Stał sobie wśród braci z wysp, czyli BSA i Royala Enfielda.
W tym roku zupy starczyło dla wszystkich i to z repetą, tak samo jak koszulek i nalepek.
Moje zdjęcia były zrobione na początku imprezy i te chmury i deszczyk to dopiero preludium tego co było później.
Zdjęcia i filmy zamieszczone na różnych kanałach internetowych bardziej oddają piękno i grozę pogody.
Zakończenie sezonu motocyklowego Łódź 2024
Re: Zakończenie sezonu motocyklowego Łódź 2024
Za przywiezienie busem OSL-ki do Kruszwicy masz na cały rok enesową dyspensępawelcen pisze: pn 14 paź, 2024 9:01 pm Zgadnijcie ile było motocykli marki NSU? Oczywiście żadnego. Piszący te słowa zdradził markę [...]
NSU 351 OSL '38, NSU 351 OSL WH '37, ...