Witam. Mam do kupienia w dobrej cenie prądnice boscha o oznaczeniu RD 1/2U 30/6 1700L1. Zębatka jest dorobiona, przednia pokrywka chyba z junaka. Reszta jest oryginalna.
Z czego pochodzi ta prądnica i czy ewentualnie podejdzie do 351OT na żeliwie?
Prądnica Bosch RD1 identyfikacja
Re: Prądnica Bosch RD1 identyfikacja
Czesc, 'podejsc' - to ona podejdzie, o ile nie jest przerobiona za bardzo, bo widac - ze 'chodzila w BMW' lub w M 72, itp.
A zeby miala zastosowanie w NSU 201 / 251 OS - OSL [ bo od takich wersji ona pochodzi ], to musi miec od drugiej strony 'puszke pradow' z kondensatorem, przerywaczem, regulatorem napiecia, przyspieszaniem zaplonu, itp. i przede wszystkim - przekladnie napedu krzywki zaplonowej 1 : 2, a czy ma to wszystko - to chyba jest zagadka, bo nie widac tego calego 'tylu' na zdjeciach ?
A zeby miala zastosowanie w NSU 201 / 251 OS - OSL [ bo od takich wersji ona pochodzi ], to musi miec od drugiej strony 'puszke pradow' z kondensatorem, przerywaczem, regulatorem napiecia, przyspieszaniem zaplonu, itp. i przede wszystkim - przekladnie napedu krzywki zaplonowej 1 : 2, a czy ma to wszystko - to chyba jest zagadka, bo nie widac tego calego 'tylu' na zdjeciach ?
201, 251, 601 S, OS, OSL i inne...
Cały tył jest kompletny, przełożenie 15:30 więc się zgadza.
- skrzydlaty
hej!
A może prądnica chodziła w jakimś ardie - nie wiem, czy tam nie było napedu kołem zębatym od sprzęgła?
Do 351 OT lepiej poszukać RD1/3
A może prądnica chodziła w jakimś ardie - nie wiem, czy tam nie było napedu kołem zębatym od sprzęgła?
Do 351 OT lepiej poszukać RD1/3
po prostu 'Szczypior'... znaczy się 351 OT
Napęd jak i przednia pokrywka to już kogoś wymysł.
Wiem, że powinno być rd 1/3 lecz do czasu zdobycia poprawnej, mam w planie użycie właśnie tej sztuki.
Wiem, że powinno być rd 1/3 lecz do czasu zdobycia poprawnej, mam w planie użycie właśnie tej sztuki.