Czołem Panowie,
Mogliście już teoretycznie widzieć gdzieś w necie moje ogłoszenie, ale może tym kanałem mój TS znajdzie dobry dom...A zatem:
Wygląda na to, że kończę swoją przygodę z NSU (na rzecz innych marek). Ogłosiłem motocykl na e-bay (durne propozycje - dam 8000 EUR i przyjeżdżam) oraz u nas na giełdzie klasyków: https://www.gieldaklasykow.pl/nsu-601-t ... -warszawa/
Może ktoś z Was ma projekt dużego TS-a, który trwał będzie lata... Tu można nabyć motocykl zrobiony dla siebie, a nie na handel...
Po krótce - sprzedać projekt/ kupić gotowy i zarejestrowany motocykl.
Trochę szczegółów z odbudowy:
kupiłem jako cały motocykl do dużego remontu w Niemczech (początki są w galerii), w 2007.
Części szukane po EU, ale trafiłem do Franza Lorenza i to on &Co podpowiadał mi dużo, jak również od niego jest sporo części (np. nie mogłem dojść do ładu z 4 biegową skrzynią i w końcu od niego kupiłem drugą kompletną).
Z gaźnikiem nie kombinowałem, tylko kupiłem nową replikę produkowaną swego czasu na Węgrzech (Tibor miał przez lata swoje stoisko na Veteramie).
Prądy oryginalne, regenerowane u Księcia Ciemności na Modlińskiej w W-wie. Każda śrubka, łożysko, połączenie było wzięte do ręki i jeśli trzeba - zregenerowane.
Motocykl zarejestrowałem normalnie na białe tablice...
Zatem nabywca będzie miał raczej radochę...
Jeśli ktoś z grona NSU byłby zainteresowany - polecam... więcej info w podanym powyżej linku...
Pozdrawiam
Gregor