Witam - Jacek
Witam - Jacek
Cześć. Od wielu lat jestem w posiadaniu motocykla NSU 251 OSL ' 38r. Przez długi czas mojej fascynacji motocyklami posiadałem parę maszyn. Był Iż 49, AWO Simson Turist, AWO Sport, WFM, WSK i parę MZ. Na co dzień jeżdżę Triumph Bonnevill'em '03r. Obecnie składam MZ BK 350 no i właśnie NSU. Fascynacja tym modelem zaczęła się lata temu od kalendarza ze starymi motocyklami i zdjęciem pięknego silnika tego modelu NSU. Obecnie rozpoczynam przygodę. PO rozpakowaniu wszystkich pudeł okazało się, że mam na oko około 50% całości, czyli pewnie brakuje mi drugie 50%. Mam wielką ochotę w przyszłości wyjechać na szosę na tej maszynie. Zawitałem tutaj z wielkimi nadziejami i prośbą o pomoc i z wiedzą techniczną, którą posiadacie. Oj będę Was zasypał pytaniami. Jeżeli ktoś z Was jest z okolicy Krakowa to chciałbym się zapoznać w realu i dowiedzieć się wszystkiego co tylko się da na temat tej maszyny. Jacek
Re: Witam - Jacek
Witaj Jacku! Nie załamuj się, bo masz model z jedną z najlepszych dostępności części i to przystępnych cenowo. Na pewno pomożemy przynajmniej merytorycznie. Sam nieraz przekonałem się, że dobra informacja oszczędza wiele pracy i kosztów.
Szczegóły rozwijaj oczywiście w poszczególnych i działach forum. Pochwal się tym co masz. Kartony też bywają fascynujące.
Jak dla mnie Kraków był enesową białą plamą (na tle innych prężnych ośrodków). Cieszę się, że to się zmienia. Kolegę "Komara" znasz?
Szczegóły rozwijaj oczywiście w poszczególnych i działach forum. Pochwal się tym co masz. Kartony też bywają fascynujące.
Jak dla mnie Kraków był enesową białą plamą (na tle innych prężnych ośrodków). Cieszę się, że to się zmienia. Kolegę "Komara" znasz?
NSU 351 OSL '38, NSU 351 OSL WH '37, ...