Oooo, dzięki za recenzję. Rozważałem kiedyś to rozwiązanie ze względu na wygląd, ale odrzucił mnie ciężar kwasowego akumulatora i ryzyko chlapania kwasem. W motocyklu ze sztywnym tyłem akumulator ma trudny żywot. Lekkie żelówki pomimo swych wad dają radę.ladislav251 pisze: czw 26 mar, 2026 8:10 pm Raz spróbowałem Boscha z serii Classic i po miesiącu był martwy.
Akumulator do 251 OSL.
Re: Akumulator do 251 OSL.
NSU 351 OSL '38, NSU 351 OSL WH '37, ...
Re: Akumulator do 251 OSL.
Ja ze swojej strony mogę polecić coś takiego. W NSU201 jeździ już dwa sezony, ten będzie trzeci.
Zalety:
-dostępne w standardowych wymiarach > B46-6-GEL / 10 Ah, idealnie pasuje do małych NSU.
-czarna obudowa
-żelowy, bezobsługowy, hermetyczny
W ubiegłym roku założyłem także do Sokoła (B38-6-GEL / 13Ah). Na razie jest w porządku, ale to za krótki okres w eksploatacji, abym mógł wystawić recenzję. Generalnie Sokół (przynajmniej mój...) generuje wibracje, które markowe akumulatory wykańcza w 3 - 4 lata a no-name czasami i w jeden sezon.
Zalety:
-dostępne w standardowych wymiarach > B46-6-GEL / 10 Ah, idealnie pasuje do małych NSU.
-czarna obudowa
-żelowy, bezobsługowy, hermetyczny
W ubiegłym roku założyłem także do Sokoła (B38-6-GEL / 13Ah). Na razie jest w porządku, ale to za krótki okres w eksploatacji, abym mógł wystawić recenzję. Generalnie Sokół (przynajmniej mój...) generuje wibracje, które markowe akumulatory wykańcza w 3 - 4 lata a no-name czasami i w jeden sezon.