Ja mam orginalne podnóżki, jednego nawet nie rozłączałem i używam w oryginalnej gumie. Jednak Ci nie pomogę pomóc, bo nie zawierały rury wewnętrznej.
Natomiat mam mam inny ,,problem". Mianowicie u mnie w 251 dla prawego podnóżka wystaje z sanek taki wysięgnik na końcu zakończony wygiętym o 90 stopni oczkiem przeznaczony do przykręcenia odkówki trzymającej na drugim końcu podnóżek.
W katalogach ten wysięgnik z sanek ma w oczku śrubę do której się przykręca odkówkę, tak samo jak odkuwka ma fabrycznie scaloną śrubę dla podnózka. U mnie nie było tych śrub, ale doszedłem, że tam pasuje śruba M12 x 1,25. Taka śruba tej długości i gwintu występuje jako śruba koła zamachowego w C-330. Zatem po kursie do Agromy przykręciłem tą odkuwkę elegancko do ,,badyla" od strony sanek. Natomiast podnóżek trzyma się u mnie na odkówce na zwykłej śrubie M10. I czy ,,dobrze" zrobiłem, czy tamto miejsce trzeba jakoś inaczej rozwiązać i nie wiem czy takie braki scalonych śrub to stan fabryczny. Jak coś zrozumiałeś z tego co napisałem to możesz odpisać.