Potrzebuje super pilnie szkicu wymiarów i umieszczenia wieszaka tłumika nowego typu (z dyfuzorem wkładanym od przodu) do OSL-ki/ZDB.
Bardzo ważne jest dla mnie umiejscowienie otworu mocującego wieszak, tzn. jaka jest odległość od końca ogona tłumika do osi otworu oraz jakie jest umiejscowienie tego otworu względem górnej krawędzi tłumika.
Mierzyłem repliki, ale mam wątpliwości. Pomiary z oryginalnego tłumika, nawet "zardzewiałka" mogły by odpowiedzieć na nurtujące mnie pytania. Z góry dziękuję!
Wieszak tłumika nowego typu
Wieszak tłumika nowego typu
NSU 351 OSL '38, NSU 351 OSL WH '37, ...
Re: Wieszak tłumika nowego typu
Hej. Jeśli chodzi o tłumnik do 501OSL, dokonam pomiarów i postaram się wysłać w sobotę.
Re: Wieszak tłumika nowego typu
Będę bardzo zobowiązany. Czekam.bluesmile pisze:Hej. Jeśli chodzi o tłumnik do 501OSL, dokonam pomiarów i postaram się wysłać w sobotę.
Tłumiki mam oryginalne od ZDB prawdopodobnie (takie same jak w dużych OSL), ale jak je kupiłem, to oryginalnych uchwytów już przy nich nie było, tylko "coś" "nasmarkane" wieloma spawami w różnych miejscach. Teraz są tam wstawione kawałki nowej blachy. Mam co prawda już przyspawane nowe uchwyty rozmieszczone według współczesnej repliki, ale nie wszystko mi do końca gra. Zanim polakieruję tłumik jest jeszcze szansa coś przesunąć, zmienić niewielkim kosztem i nakładem pracy.
NSU 351 OSL '38, NSU 351 OSL WH '37, ...