Pilna prośba! "Sanki" skrzyni biegów NSU 201/251 OSL

Rama, oblachowanie, widelec
Yamatari

Pilna prośba! "Sanki" skrzyni biegów NSU 201/251 OSL

Post autor: Yamatari »

Witajcie!

Jestem tu nowy, nie wiem za bardzo gdzie zwrócić się z taką prośbą.
Czy byłby ktoś w stanie odrysować ścianę "sanek"? Coś w stylu przyłóż do kartki - odrysuj.
Dodatkowo byłoby super gdyby były jakieś wymiary, np grubość blachy, dokładna średnica otworu przykręcania do silnika ;)
Niestety, łatwiej na znanym wszystkim portalu aukcyjnym o kapę i podkapie (kupiłem w stanie idealnym :D) niż o te kawałki blachy.

Pozdrawiam serdecznie! ;)
Awatar użytkownika
Spiker

Re: Pilna prośba! "Sanki" skrzyni biegów NSU 201/251 OSL

Post autor: Spiker »

Yamatari pisze: wt 17 sty, 2017 10:43 am Niestety, łatwiej na znanym wszystkim portalu aukcyjnym o kapę i podkapie (kupiłem w stanie idealnym :D) niż o te kawałki blachy.
Wydawało mi się, że jest odwrotnie i tych sanek widywałem mnóstwo na aukcjach w całkiem ludzkich pieniądzach.
Poczekaj tylko cierpliwie, obserwuj oferty i moim skromnym zdaniem tak załatwisz temat najmniejszym nakładem sił i kosztów.
Oczywiście jak ktoś z posiadaczy 201/251 OSL byłby w stanie zwymiarować sanki to jak najbardziej prosimy - może się przydać nie tylko do ich dorobienia ale też do regeneracji zużytego / zniszczonego egzemplarza. Wspaniały temat na artykuł na stronę!
NSU 351 OSL '38, NSU 351 OSL WH '37, ...
Awatar użytkownika
enesiak

Post autor: enesiak »

Cześć, sprawdzę w piwnicy, bo znalazłem 'sanki' rok temu na zlomie - wprawdzie dorabiane przez kogoś w latach 60-80tych i są z grubszej blachy minimalnie, ale jak je znajdę przed wyjazdem do Łodzi na bazar - to wezmę i dam Ci na bazarze.
201, 251, 601 S, OS, OSL i inne...
Yamatari

Post autor: Yamatari »

Jestem zainteresowany każdą możliwością ;)
Jeżeli miałbym tylko dokładne odbicie na papierze i chociaż jeden otwór dokładnie zmierzony to udałoby mi się stworzyć rysunek techniczny tych sanek. Byłaby wtedy możliwość stworzenia wątku na forum o wiernie odwzorowanej replice sanek dla pozostałych posiadaczy tego modelu ;)
Awatar użytkownika
Spiker

Post autor: Spiker »

Yamatari, sprawdź PW - masz tam jeszcze jedną opcję.
NSU 351 OSL '38, NSU 351 OSL WH '37, ...
ODPOWIEDZ