Cześć, nie jest to zbyt popularny detal 'luzem', jeśli już - to występuje na ogół w prądnicach i często bywał przerabiany do innych 'młoteczków' przerywaczy, mają ponawiercane dodatkowe otworki mocujące, w innych miejscach dosztukowane dodatkowe ograniczniki wychylenia w obie strony, itp. Ja np. parę lat temu kupiłem kilka prądnic do różnych małych NSU i tylko w dwóch ten element był w miarę oryginalny, bez większych modyfikacji. Przy jakimś motocyklu innej marki i nie pamiętam jakiej niestety - widziałem praktycznie identyczny dekielek z przerywaczem i nie zamontowany w prądnicy - tylko teraz nie wiem, czy nie była to przypadkowo modyfikacja z użyciem dekielka przerywacza od NSU 201-251 ? Już wiem - przy głowicy Praga - JFK 350 OHC, dekielek był zamontowany na głowicy, jako samodzielny detal, na końcu wałka rozrządu, fakt - mógł być adaptacją, bo te Pragi są z końca lat 20-stych raczej. Ktoś parę lat temu wystawiał na aukcji chyba replikę tego dekielka i raczej można to wytoczyć na tokareczce, nawet średniej - szkolnej TSB, bo jak to mówią : 'z tego się nie strzela' - wystarczy w miarę gatunkowy materiał i tylko trzeba precyzyjnie odmierzyć rozstaw kołków mocujących na oryginale w dobrym stanie, jak nie kupisz oryginalnego - to dorób u tokarza. Nie jet to 'zębatka' czy wałek rozrządu, krzywka, itp. - to nie wymaga ulepszania, hartowania czy azotowania, wystarczy blacha stalowa 2,5-3mm i można to dorobić.
Znalazłem swój projekt dekielka, chyba ze wszystkimi otworami (zdaje się że nie ma tylko prowadzenia "kowadełka"). Zobaczymy co wyniknie z tej produkcji, dam znać. Jeżeli wyjdzie coś funkcjonującego to może uda się zrobić wątek roboczy