miedzy innymi potrzebuje siodło kierowcy,czy ma ktoś jakies fotki lub wie jaki model był stosowany?w katalogu nie wyczytalem informacji,
nsu zd 201 1934
nsu zd 201 1934
Witam szukam czesci do zd 201 1934r żeby nie robic syfu postaram sie w tym poscie wrzucac pytania mnie nurtujace ,bo jako swiezak w przedwojennych sprzetach jestem totalnie zielony
miedzy innymi potrzebuje siodło kierowcy,czy ma ktoś jakies fotki lub wie jaki model był stosowany?w katalogu nie wyczytalem informacji,
Re: nsu zd 201 1934
Misiek u mnie jest oryginał Drilastic G400 ale w fatalnym stanie. Zakupiłem więc replikę doostępną w internetach.
NSU 201 ZDL 34,
Guma G400 będzie dobra do ZD/ZDB. Taka guma była też we wszystkich OSL oprócz 600-tki. Gdzieś na forum jest mój wątek z wymiarami i opisem dostępnych replik.
NSU 351 OSL '38, NSU 351 OSL WH '37, ...
Niestety nie posiadam nawet stelarza 
Oryginalne stelaże z uszkodzoną gumą występują dosyć często na rynku, wystarczy cierpliwie przeszukiwać oferty i coś wybrać.
W wersji "na bogato" możesz kupić gotowe siodło od Lukesa (replika stelaża z zanitowaną gumą, wszystko w lakierze do bezpośredniego montażu. 3700 CZK = 613 PLN. Nie jest tanio, ale za samą gumę musisz dać 200 PLN, za stelaż 100-200 PLN, a oszczędzasz sobie przynajmniej niełatwego zadania zanitowania siodła. http://www.nsu.cz/eshop/?13,sedlo-drilastic'
W wersji "na bogato" możesz kupić gotowe siodło od Lukesa (replika stelaża z zanitowaną gumą, wszystko w lakierze do bezpośredniego montażu. 3700 CZK = 613 PLN. Nie jest tanio, ale za samą gumę musisz dać 200 PLN, za stelaż 100-200 PLN, a oszczędzasz sobie przynajmniej niełatwego zadania zanitowania siodła. http://www.nsu.cz/eshop/?13,sedlo-drilastic'
NSU 351 OSL '38, NSU 351 OSL WH '37, ...
Udało sie kupic oryginal w dobrej cenie
Nadal szukam
kierownica plus osprzęt
gaznik graetzin ke 20/41
nakretki kolanka przy cylindrze
oslona lancucha
metalowa oslona sprzegla
puszka narzedziowa okragla
oslona zaplonu noris nie pamietam jaki mam typ a jest obecnie w regeneracji
rafka tylnego kola plus szczeki hamulcowe
pedal hamulca,pret i dzwignia