Cześć, wygrzebałem ostatnio takie oto zębatki napędu : silnik-skrzynia i zdawcze na skrzynię. Jeździłem ok. 30lat temu na nich, ale nie na tej ostatniej, która jest już naprawdę monstrualna - aż 25 zębów. Podejrzewam ją o akcesoryjne wykonanie do motocykli SS 670 lub nawet 709, ale nie jestem pewien ?
Pierwsza z lewej u góry, to zębatka na wał od Junaka, 23z - natomiast pośrodku jest na wał 601 OSL 25z i po prawej - zębatka 30z na wał od Konsul 500 Sport lub SS 600 ? Na tej ostatniej jeździłem 30 lat temu te 145-150km/h i biegi były bardzo długie, 'jedynka' sięgała do ok. 65-70km/h.
Zębatki napędu 601 OSL / Konsul Sport, 600 SS ?
Re: Zębatki napędu 601 OSL / Konsul Sport, 600 SS ?
Czesc, a tutaj jak sie okazuje - trafila sie zebatka na wal 351-501 S, OS w tej rzadkiej wersji na lancuch 2-rzedowy 3/8, tylko ma wylamane do polowy wysokosci 3 zeby - zapewne ktos stosowal 'trefna zapinke', zuzyta lub z wada fabryczna i zabezpieczenie peklo od wibracji lancucha, lancuch sie rozpial i narobil strat po nawinieciu na wal : wylamal 3 zeby na zebatce, pewnie zerwal lancuszek pradnicy takze i rozsadzil kape sprzegla...Jedyna rada na takie 'nagle atrakcje' ze strony lancuchow sprzeglowych i pradnicowych - jest zakuwanie ich na stale, o czym sam sie przekonalem kilkakrotnie 30-40 lat temu...
Na szczescie zebatka nadaje sie do naprawy - napawania 3 uszkodzonych zebow i ich wyprofilowania pozniej, ale nie mam kosza sprzeglowego akurat tej wielkosci do niej, tylko duzo mniejszy, chyba cos ok. 10-12 zebow nawet ?
Na szczescie zebatka nadaje sie do naprawy - napawania 3 uszkodzonych zebow i ich wyprofilowania pozniej, ale nie mam kosza sprzeglowego akurat tej wielkosci do niej, tylko duzo mniejszy, chyba cos ok. 10-12 zebow nawet ?
201, 251, 601 S, OS, OSL i inne...