łańcuszek prądnicy
łańcuszek prądnicy
proszę o pomoc starych wyjadaczy, od czego najlepiej zaadoptować łańcuszek do napędu prądnicy ?? ile ogniwek powinien liczyć ??
- skrzydlaty
Re: łańcuszek prądnicy
oryginalny łańcuch to 3/8" x 5/32" 46 ogniw.
najlepiej nabyć oryginalny.
pisz na priwa, chyba jeszcze mam sztukę.
najlepiej nabyć oryginalny.
pisz na priwa, chyba jeszcze mam sztukę.
po prostu 'Szczypior'... znaczy się 351 OT
kupowałem ostatnio doskonały łańcuch TSUBAKI do mojego Konsula - sprzedają w odcinkach 5 metrowych !! zostało mi jeszcze ze 4m
)
Witam
Najtaniej wyjdzie łańcuszek rozrządu do R 35 oferowany na alleg... z tym ,że musisz kupić dwa bo do BM-ki jest kilka ogniw krótszy.
Pozdr...
Najtaniej wyjdzie łańcuszek rozrządu do R 35 oferowany na alleg... z tym ,że musisz kupić dwa bo do BM-ki jest kilka ogniw krótszy.
Pozdr...
- Radek04251
cześć
......... i nie pasuje bo jest za szeroki : (marop pisze:Witam
bo do BM-ki jest kilka ogniw krótszy..
Radek04251 (251 OSL '38; 351 OS '34)
U mnie pasuje , może masz źle zdystansowaną prądnicę w stosunku od sprzęgła ?
- Radek04251
jeśli by szerokość zależała od dystansowania to może bym się zgodził że mam źle, ale ja nawet nie próbowałem kombinować z beemwoskim. jest po prostu za szeroki. NSU podaje w katalogach rozmiar łańcuszka i taki powinien być zastosowany. spróbuj założyć w drugą stronę. łańcuszek od NSU na koła BMW jeśli nie wierzysz na słowo.marop pisze:U mnie pasuje , może masz źle zdystansowaną prądnicę w stosunku od sprzęgła ?
w kapie sprzęgłowej enesiaka jest tak mało miejsca, że liczy się każdy milimetr.
pozdrowienia
pisz do Skrzydlatego , on zaoferował oryginalny. 
- Radek04251
po cóż będę pisał do Skrzydlatego jak my przy kielonku uzgadniamy kontrowersyjne kwestie.zinkiel pisze:pisz do Skrzydlatego , on zaoferował oryginalny.
w moim sprzęcie ma to co byc powinno. ja chciałem zwrócic uwagę na bardzo często popełniany błąd, którym jest zakładanie łancuszków od BMW. to że łańcuch ma ogniwo 3/8 calato jescze nie wszystko. jesli było by to jedyne kryterium to można by założyć łańcuszek sprzęglowy od WSKi. też ma 3/8, tyle że jest dwa razy szerszy od NSowego.
pozdrowienia Radek