Gnome at Rhone AX2 - na pewno chodzony w armi !!!
Gnome at Rhone AX2 - na pewno chodzony w armi !!!
Właśnie wziąłem się za ramę do G&R AX2 . Werdług wstępnej oceny dostał z lewej strony pociskiem rozrywającym w skrzynię biegów. Slady odłamków widać na “wydętej “ grodzi w ramie. Przypuszczam , że motocyklista poszedł na “tamten świat “ tylko na lewej nodze. Załączam fotki przed renowacją.
Ostatnio zmieniony sob 26 lut, 2011 7:21 pm przez zinkiel, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Gnome at Rhone AX2 - na pewno chodzony w armi !!!
Jeśli jest taka wola kolektywu to mogę zrobić dodatkowy podrozdział działu "Inne" np. "Inne motocykle". Będzie można wówczas ze spokojnym sumieniem pisać o ciekawych motocyklach innych marek. To co?
NSU 351 OSL '38, NSU 351 OSL WH '37, ...
Możesz zrobić dział pod tytułem "Zastępczy NSU ( lub JSM )
Tu co prawda "na luzie" też chyba pasuje, ale jako oddzielny dział byłby lepszym wyjściem.
Jakbyś zrobił , możesz przenieść tam odpowiednie wątki
zinkiel
Tu co prawda "na luzie" też chyba pasuje, ale jako oddzielny dział byłby lepszym wyjściem.
zinkiel
Zrobione!zinkiel pisze:Możesz zrobić dział pod tytułem "Zastępczy NSU ( lub JSM )
Będę z pewnością zaglądał do tego wątku, bo motocykl arcyciekawy a wyzwanie potężne. Życzę sukcesów!
Ten gnom to Twój czy masz go tylko tymczasowo na warsztacie?
Kolega z dzielni Kuźmą zwany. Rama z Francuzowa , nie potrafili jej tam zrobić.
Otrzymał w gratisie.
Otrzymał w gratisie.
Adam, czy to czasem nie ten Gnom?
Myślę , że chyba nie ten u mnie miał mocno wybrzuszoną ramę do gory pod siedzeniem. Ale pewnie był w podobnym sranie .
No ładnie Zinkiel ... Jak geometria gra i materiał się nie osłabił przez grzanie palnikiem to powinno to ładnie jeździć w motocyklu. Ściskam serdecznie złote rączki! 
geometria zachowana , a zrobiłem to beż grzania palnikiem !
Siedziałem tak długo , bo myslałem jak to zrobic bez grzania i wymysliłem.
Gródź wymieniona - spawanie punktowe migomatem w miejscach zgrzewów ( wcześniej rozwierconych )
Siedziałem tak długo , bo myslałem jak to zrobic bez grzania i wymysliłem.
Gródź wymieniona - spawanie punktowe migomatem w miejscach zgrzewów ( wcześniej rozwierconych )