Pedał hamulca zd 201 pony

Rama, oblachowanie, widelec
wodzirej2

Pedał hamulca zd 201 pony

Post autor: wodzirej2 »

Koledzy wiecie może czy do zd201 pony będzie taki sam pedał hamulca tył co w zdb 1936 strona prawa . Bo nie mam a pojawił się orginału z zdb i nie wiem co robić. Wydaje się że są takie same
Awatar użytkownika
skrzydlaty

Re: Pedał hamulca zd 201 pony

Post autor: skrzydlaty »

Zaopatrz się w katalog od 201 ZDB i 201 ZD Pony i porównaj numery katalogowe części.
Jeśli są to te same numery to są to takie same części. Jeśli nie to różnią się czymś.

Oczywiście, jak ustalisz te fakty to mam nadzieję, że podzielisz się z nami wnioskami... ;)
po prostu 'Szczypior'... znaczy się 351 OT
Awatar użytkownika
enesiak

Post autor: enesiak »

Czesc i co - wiesz dokladnie, jaki pedal hamulca noznego powinien byc do Twojego motocykla ? Pytam, bo mam chyba takowy, ale nie na sprzedaz - moge odrysowac i podac wymiary, czy na zdjeciach, itp., bo kupilem go kiedys do swojego motocykla z serii 'S - OS' - prawostronny, mocno odsadzony od ramy.
Załączniki
nozny pedal hamulca NSU 'S/OS' 1933 - 35, prawostronny i wyglada, ze takie same byly takze  stosowane w 2-suwach  w tym samym czasie ?
nozny pedal hamulca NSU 'S/OS' 1933 - 35, prawostronny i wyglada, ze takie same byly takze stosowane w 2-suwach w tym samym czasie ?
DSC04268.JPG
201, 251, 601 S, OS, OSL i inne...
Awatar użytkownika
maniek10

Post autor: maniek10 »

Nie jestem pewien na 100% ale nie są takie same różnią się kontem ramienia tego do którego idzie pręt hamulca. Miałem NSU 201 OS do którego kupiłem wydawało mi się prawidłowy pedał hamulca potem okazało się że był od ZDB i właśnie różnił się kątem tego ramienia. Można oczywiście było go odciąć i przespawać bo reszta jest taka sama. Ale sprzedałem całość i zostawiłem problem do rozwiązania nowemu właścicielowi.
wodzirej2

Post autor: wodzirej2 »

Pedał w zd jest inny niż w zdb. Na pierwszy zut oka twój wygląda na wlasciwy. Deser miał na dniach katalogi to sprawdzimy 👍
ODPOWIEDZ