części do skrzyni biegów 251 OSL

Silnik i skrzynia biegów
danielnik

części do skrzyni biegów 251 OSL

Post autor: danielnik »

regeneruję mojego 251 OSL. Silnik już opanowałem, otwarłem skrzynię i.... rozpacz!!
- szukam ośki startera z zapadką i głównego trybu. Cała skrzynia tez wchodzi w rachubę???\
Czy komus coś nie zostało??
Maciej
Awatar użytkownika
enesiak

Re: części do skrzyni biegów 251 OSL

Post autor: enesiak »

Czesc, pokaz dokladnie - co w skrzyni biegow jest uszkodzone i jak bardzo, moze uda sie zaradzic ?
201, 251, 601 S, OS, OSL i inne...
Awatar użytkownika
Spiker

Post autor: Spiker »

Skrzynia się zbytnio nie przejmuj, bo jest to dosyć łatwy do dostania i stosunkowo niedrogi element. Części do skrzyni też dosyć często występują w ofertach. Tak jak pisali poprzednicy - pokazuj na zdjęciach te wątpliwe elementy skrzyni i ich uszkodzenia a będziemy radzić.

Wiele elementów da się naprawić. A jak się nie da lub koszty naprawy są za wysokie to wówczas kupować. Oczywiście nie kupuj byle czego z pierwszej lepszej aukcji allegro. Tutaj trzeba trochę cierpliwości, aby kupić to co chcemy, w przyzwoitym stanie i za ludzkie pieniądze. Podejście może też zależeć od budżetu - są tacy, którzy w okresie remontu kupują co się da, "dużo za dużo", wybierają co najlepsze a po remoncie resztę odsprzedają (lub zostawiają na zapas jak kasa im nie potrzebna).
NSU 351 OSL '38, NSU 351 OSL WH '37, ...
Awatar użytkownika
Spiker

Post autor: Spiker »

NSU 351 OSL '38, NSU 351 OSL WH '37, ...
ODPOWIEDZ