Witam
Postanowiłem zapytać wśród znawców, czy jest ktoś w stanie stwierdzić do jakiego modelu NSU należał ten zbiornik?
Jedyne co mogłem stwierdzić po zdjęciach to to, że musiał to być jakiś przedwojenny model.
Za każdą udzieloną informacje serdecznie dziękuję.
Potwierdzam - tzw. "gładki" zbiornik do modelu 351/501 OS/OSL z połowy lat trzydziestych. Z tego co widzę to mosiężny wkład z gwintem wprasowany w tuleję wlewową jest do usunięcia. Po dodaniu trzech kołków można by powrócić do oryginalnego korka. Ten zbiornik powinien być w sporej części chromowany - a tutaj widać znaczną rdzę. Ale wielokrotne miedziowanie w specjalistycznej galwanizerni powinno wyrównać powierzchnię (niestety to droga zabawa). Najważniejsze, że wgnieceń nie widać. Do wyprostowania jest tylko tuleja mocowania kranika.
(Jakbyś chciał się pozbyć tego zbiornika to daj znać ... )
Ja ma taki podobny zbiorniczek lekko zdeformowany, ale za to mniej skorodowany. Nie posiadam wiedzy od jakiego jest modelu. Proszę Was o oświecenie
Jeśli komuś jest potrzebny to jestem otwarty na propozycje. Najchetniej zamienię na jakieś graty do NSU 201 ZD Pony lub DKW Luxus-Spezial 200.
Pozdrawiam
Nie zakładałem nowego posta tylko tematycznie podłączyłem się to tego.
Czy ktoś z szanownych forumowiczów wie od jakiego modelu pochodzi wyżej pokazany zbiorniczek ??
Pozdrawiam