Śruby stożkowo soczewkowe

Oferty firm komercyjnych, opinie klientów
Awatar użytkownika
Spiker

Śruby stożkowo soczewkowe

Post autor: Spiker »

Zainteresowani zakupem chromowanych śrub stożkowo soczewkowych M6, klasy 8,8 w różnych długościach, z łbem 12 mm jak w oryginale (takie śruby były stosowane do dekli 201-601 OSL, 201 ZDB) proszenie są o zgłoszenia. Chodzi o wstępne zbadanie zainteresowania celem zbiorowego zamówienia a tym samym wynegocjowania bardziej konkurencyjnej ceny. Z mojej strony "non profit".
Zgłoszenia na mojego emaila lub za pośrednictwem PW (prywatne wiadomości) niniejszego forum. Proszę podać jakie długości (przynajmniej podać do czego - model, rocznik, rodzaj pokrywy) i ile sztuk / kompletów.
Po ustaleniu z dostawcą ceny będę zbierał konkretne deklaracje.
NSU 351 OSL '38, NSU 351 OSL WH '37, ...
Awatar użytkownika
Spiker

Re: Śruby stożkowo soczewkowe

Jak już pewnie wszyscy wiedzą nasza akcja zakończyła się sukcesem - zleciliśmy serię śrub dla chętnych z naszego forum. Wybrany producent rozwija jednak dalej temat wciąż oferując te śruby na Allegro, zarówno w kompletach jak i na sztuki, dodatkowo oferując wersję czernioną (oprócz cynkowania na biało). Zainteresowanych odsyłam tutaj: http://www.mgs-technics.pl/pl/c/NSU/29 lub na aukcje Allegro.

Temat jest więc rozwiązany, może z wyjątkiem pokrycia galwanicznego tak jak w oryginale (satynowy chrom).
Awatar użytkownika
Spiker

Jak ja się cieszę, że wtedy w 2011 roku zrobiliśmy akcję z tymi śrubami i do dzisiaj mogę w kolejnych projektach enesowych korzystać z zakupionych wówczas zestawów. Niestety jak widzę towar prawie całkowicie się wyprzedał. A może by jeszcze namówić firmę do wyprodukowania kolejnej serii? Tylko pewne musiała by być spora grupa chętnych, aby to miało sens. Pytanie sondujące - czy jest taka potrzeba?
estensu

Post autor: estensu »

I would be interested in a set. Maybe we will get more people interested in these screws if we would have "sets" for sale. Like a complete set for 351/501 OSL etc. Most people do not have the time to measure each screw and struggle with ordering these separately.

Byłbym zainteresowany zestawem. Może dzięki temu, że będziemy mieli na sprzedaż "zestawy" więcej osób zainteresuje się tymi śrubkami. Podobnie jak kompletny zestaw do 351/501 OSL itp. Większość ludzi nie ma czasu na mierzenie każdej śrubki i boryka się z zamawianiem ich osobno.
Awatar użytkownika
Spiker

estensu pisze: wt 05 lis, 2024 3:04 pm kompletny zestaw do 351/501 OSL itp. Większość ludzi nie ma czasu na mierzenie każdej śrubki i boryka się z zamawianiem ich osobno.[/i]
Właśnie takie kompletne zestawy modelowe zamówiliśmy zbiorowo te 13 lat temu. Aby spróbować namówić producenta na powtórkę trzeba by znowu zebrać odpowiednią ilość chętnych. Dlatego pytam wstępnie o skalę zainteresowania.
Awatar użytkownika
Spiker

Śruby od MGS-Technics zostały wykupione co do sztuki. Wiem, bo ostatnie kilkanaście wzięliśmy niedawno z jednym kolegą na spółkę. Ale same krótkie, najkrótsze - nadające się tylko do górnego dekla aluminiowej głowicy OSL, które i tak są niewidoczne.
A producent, który im zrobił poprzednią partię ... już nie istnieje - tak nam podano telefonicznie. Tak więc tym samym akcja zainicjowana przez nas wspólnie na tym forum w 2011 roku w ten sposób ostatecznie znalazła swój koniec. Ale szmat czasu upłynął!

Powspominajmy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ