2 Ogólnopolski Zlot Motocykli NSU - 2022
- Radek04251
2 Ogólnopolski Zlot Motocykli NSU - 2022
cześć
Chciałbym zaprosić na:
2 Ogólnopolski Zlot Motocykli NSU
Czekałem na propozycję z innych rejonów Polski, zgodnie z tym co sugerowałem na pierwszym Zlocie, ale nikt nie zdecydował się na przygotowanie takiej imprezy. Obecnie udało mi się dogadać (telefonicznie) w sprawie miejsca na bazę i terminu w jakim mogli byśmy się spotkać w gronie miłośników marki NSU.
Myślę, że to na ten moment najważniejsze informacje:
1. Data - 10.06 - 12.06.2022 - taki termin na Zlot udało mi się zaklepać
2. Zlot jest planowany na granicy województw Lubelskiego i Mazowieckiego. Jest plan na wizytę w Dęblinie, Czarnolesie oraz ew inne miejsca według możliwości i chęci uczestników.
Zainteresowanych proszę o obserwację tego wątku. Sukcesywnie wraz z dopinaniem kolejnych spraw będą się pojawiały szczegółowe informacje. Będę robił wszystko żeby utrzymać ten termin, jednak muszę również zaznaczyć to co powiedziała mi Pani z ośrodka, w którym ew. zlokalizowana by była baza:
"jeśli dojdzie do obostrzeń ze strony rządu to niestety nie będziemy mogli u niej zrobić tej imprezy".
Na dzisiaj to wszystko. Mam nadzieję, że nic nie stanie na przeszkodzie abyśmy znów mogli wspólnie pojeździć i pobiesiadować w gronie miłośników motocykli NSU.
Chciałbym zaprosić na:
2 Ogólnopolski Zlot Motocykli NSU
Czekałem na propozycję z innych rejonów Polski, zgodnie z tym co sugerowałem na pierwszym Zlocie, ale nikt nie zdecydował się na przygotowanie takiej imprezy. Obecnie udało mi się dogadać (telefonicznie) w sprawie miejsca na bazę i terminu w jakim mogli byśmy się spotkać w gronie miłośników marki NSU.
Myślę, że to na ten moment najważniejsze informacje:
1. Data - 10.06 - 12.06.2022 - taki termin na Zlot udało mi się zaklepać
2. Zlot jest planowany na granicy województw Lubelskiego i Mazowieckiego. Jest plan na wizytę w Dęblinie, Czarnolesie oraz ew inne miejsca według możliwości i chęci uczestników.
Zainteresowanych proszę o obserwację tego wątku. Sukcesywnie wraz z dopinaniem kolejnych spraw będą się pojawiały szczegółowe informacje. Będę robił wszystko żeby utrzymać ten termin, jednak muszę również zaznaczyć to co powiedziała mi Pani z ośrodka, w którym ew. zlokalizowana by była baza:
"jeśli dojdzie do obostrzeń ze strony rządu to niestety nie będziemy mogli u niej zrobić tej imprezy".
Na dzisiaj to wszystko. Mam nadzieję, że nic nie stanie na przeszkodzie abyśmy znów mogli wspólnie pojeździć i pobiesiadować w gronie miłośników motocykli NSU.
Radek04251 (251 OSL '38; 351 OS '34)
-
grzybunsu251osl
Re: 2 Ogólnopolski Zlot Motocykli NSU - 2022
witam,równocześnie z tym zlotem,będzie rotor w Olsztynie tzn.w Pasymiu-szkoda..ale rajdów jest dużo w sezonie..ja jednak zawsze wybiore zlot nsu..przynajmniej jest okazja swoją ćwiartke zabrać z mazowieckiego ,gdzieś dalej..

Szkoda, że znowu jest konflikt terminów z Rotorem. Dla mnie oczywiście to nie przeszkoda (impreza u Radka to zawsze priorytet), ale komuś może to sprawić prawdziwy dylemat.
Zinkiel, jak tam szanse na Rotor Rally w tym terminie? Bo termin jak widzę był wstępnie ustalony jeszcze rok temu i coś mogło się organizacyjnie zmienić od tego czasu. Informuj jak będą konkrety i pewne informacje.
Zinkiel, jak tam szanse na Rotor Rally w tym terminie? Bo termin jak widzę był wstępnie ustalony jeszcze rok temu i coś mogło się organizacyjnie zmienić od tego czasu. Informuj jak będą konkrety i pewne informacje.
NSU 351 OSL '38, NSU 351 OSL WH '37, ...
Mam nadzieję, że wszystko wciąż aktualne. Wszystko wskazuje, że obostrzenia Covidowe raczej będą łagodzone, wojna może do nas nie dotrze, benzyna chyba stanieje.
Czekam na jakąś grafikę (baner reklamowy) aby wrzucić oficjalne info na stronę www.
Czekam na jakąś grafikę (baner reklamowy) aby wrzucić oficjalne info na stronę www.
- Radek04251
cześć
Brak wpisów z mojej strony nie oznacza rezygnacji. Wszystko aktualne. Przygotowania trwają chociaż nie jest łatwo. Dogadana jest baza. Byłem w ośrodku i rozmawiałem z Panią, która zarządza terenem. Myślę, że sprawa noclegów i ew poczęstunków na bazie została dogadana. Natomiast rozsypał mi się program na sobotnią wycieczkę bo karczma, w której planowałem obiad zdecydowanie odmówiła jakiejkolwiek współpracy. W ogóle nie było merytorycznej rozmowy. Nie i koniec. Na pewno coś się znajdzie ale to kolejne telefony, rozmowy, analizy. Najgorsze w tym wszystkim jest ustalenie trasy. Nie poddaję się.
Z obecnych ustaleń wynika jedno - na pewno będzie drożej. Ile drożej? To się okaże po podsumowaniu ofert, ale poczynając od noclegów po cenę wyjściową koszulki, wszystko jest droższe.
Grafika jest w trakcie przygotowania. Mam nadzieję że na najbliższą niedzielę ("Motocyklowa Niedziela w Stylu Retro") będą gotowe ulotki.
Proszę o cierpliwość i wyrozumiałość. Wszelkie ważne informacje będą się pojawiać w tym wątku na bieżąco.
Trzymajcie kciuki.
Brak wpisów z mojej strony nie oznacza rezygnacji. Wszystko aktualne. Przygotowania trwają chociaż nie jest łatwo. Dogadana jest baza. Byłem w ośrodku i rozmawiałem z Panią, która zarządza terenem. Myślę, że sprawa noclegów i ew poczęstunków na bazie została dogadana. Natomiast rozsypał mi się program na sobotnią wycieczkę bo karczma, w której planowałem obiad zdecydowanie odmówiła jakiejkolwiek współpracy. W ogóle nie było merytorycznej rozmowy. Nie i koniec. Na pewno coś się znajdzie ale to kolejne telefony, rozmowy, analizy. Najgorsze w tym wszystkim jest ustalenie trasy. Nie poddaję się.
Z obecnych ustaleń wynika jedno - na pewno będzie drożej. Ile drożej? To się okaże po podsumowaniu ofert, ale poczynając od noclegów po cenę wyjściową koszulki, wszystko jest droższe.
Grafika jest w trakcie przygotowania. Mam nadzieję że na najbliższą niedzielę ("Motocyklowa Niedziela w Stylu Retro") będą gotowe ulotki.
Proszę o cierpliwość i wyrozumiałość. Wszelkie ważne informacje będą się pojawiać w tym wątku na bieżąco.
Trzymajcie kciuki.
Na stronie głównej www pojawił się właśnie baner imprezy. Wrzucam go i tutaj:
- Radek04251
cześć
Kolejne wieści z przygotowań do drugiej edycji Zlotu NSU.
Na stronie http://rajdlubelski.pl/ jest już dostępny regulamin i formularz zgłoszeniowy na imprezę. Zapraszam do zapoznania się z warunkami uczestnictwa i ew zgłoszenia do udziału. Na program szczegółowy jeszcze za wcześnie ale w planach jest wizyta w Muzeum Sił Powietrznych w Dęblinie oraz Muzeum Jana Kochanowskiego w Czarnolesie. Cała trasa to ok 80 km podzielona na odcinki. Oczywiście przerwa obiadowa na trasie przejażdżki.
W razie jakichkolwiek pytań pozostaję do dyspozycji. Kontakt: radek04251@interia.pl
Kolejne wieści z przygotowań do drugiej edycji Zlotu NSU.
Na stronie http://rajdlubelski.pl/ jest już dostępny regulamin i formularz zgłoszeniowy na imprezę. Zapraszam do zapoznania się z warunkami uczestnictwa i ew zgłoszenia do udziału. Na program szczegółowy jeszcze za wcześnie ale w planach jest wizyta w Muzeum Sił Powietrznych w Dęblinie oraz Muzeum Jana Kochanowskiego w Czarnolesie. Cała trasa to ok 80 km podzielona na odcinki. Oczywiście przerwa obiadowa na trasie przejażdżki.
W razie jakichkolwiek pytań pozostaję do dyspozycji. Kontakt: radek04251@interia.pl
Klamka zapadła - zgłoszenie wysłane, kasa wpłacona. Jadę nawet w deszczu (nie wiadomo czy 3-ci zlot będzie
wiec trzeba korzystać z każdej okazji).
-
grzybunsu251osl
Dokładnie,ja też wplacilem,postaram się przyjechać na kolach,mam niecałą stówe...ale wcześniej zapoznam trase do Garbatki czymś większym..żeby wybrać spokojną droge na małego nsu..dozobaczenia
-
grzybunsu251osl
Bardzo fajny i kameralny ośrodek,a trasa jeszcze fajniejsza i luzna,za Dęblinem robi się ciekawie..,jest woda i dużo lasu..Garbatka,-ładna miejscowośc,gratuluje wyboru ośrodka,-będzie super...
- Radek04251
cześć
Dziękuję za pozytywną opinię co do wyboru miejsca. Mam nadzieję, że spełni nasze oczekiwania.
Dzięki również za zgłoszenia i wpłaty. Jak sprawdzałem przed weekendem było 9 zgłoszeń. Część zgłoszonych to znajomi z poprzedniej imprezy ale są też "nowe twarze".
Jeszcze raz dzięki i do zobaczenia w Garbatce!
Dziękuję za pozytywną opinię co do wyboru miejsca. Mam nadzieję, że spełni nasze oczekiwania.
Dzięki również za zgłoszenia i wpłaty. Jak sprawdzałem przed weekendem było 9 zgłoszeń. Część zgłoszonych to znajomi z poprzedniej imprezy ale są też "nowe twarze".
Jeszcze raz dzięki i do zobaczenia w Garbatce!
- Radek04251
cześć
Chciałbym przypomnieć, że zbliża się termin zamknięcia listy uczestników w 2 Zlocie Motocykli NSU. Dziękuję z a dotychczasowe zgłoszenia i wpłaty rezerwacyjne. Na ten moment zgłoszonych zostało 16 motocykli. Myślę, że tym razem może być trudno osiągnąć wynik z pierwszej edycji ze względu na wysyp imprez motocyklowych, ale nie chodzi o bicie rekordów tylko o dobrą zabawę w koleżeńskim gronie.
Jeszcze raz zapraszam!
Chciałbym przypomnieć, że zbliża się termin zamknięcia listy uczestników w 2 Zlocie Motocykli NSU. Dziękuję z a dotychczasowe zgłoszenia i wpłaty rezerwacyjne. Na ten moment zgłoszonych zostało 16 motocykli. Myślę, że tym razem może być trudno osiągnąć wynik z pierwszej edycji ze względu na wysyp imprez motocyklowych, ale nie chodzi o bicie rekordów tylko o dobrą zabawę w koleżeńskim gronie.
Jeszcze raz zapraszam!
Dla mnie pierwszoplanowa opcja zakłada dojazd na kołach, jak tylko będą dobre prognozy pogody. Dla mnie to będzie w zależności od trasy 197-201 km bocznymi drogami (np. z Rzeszowa przez Sandomierz - Ożarów - Lipsko - Zwoleń). Kto chce dołączyć niech pisze / dzwoni. Tym razem tłok już dotarty i przy dobrej pogodzie gwarantuję prędkość podróżną poza terenem zabudowanym w zakresie 70-80 km/h
. Mogę też wolniej jak ktoś chciałby towarzyszyć maszyną mniejszej pojemności. Osoby jadące na zlot przez Rzeszów zapraszam na przystanek u mnie na kawę chociażby.
W razie braku frekwencji nie mam też problemu samotnym wyruszeniem na szlak.
Rezerwowa opcja lawetowa tylko na wypadek wyjątkowo trudnych warunków pogodowych, albo jak ktoś z okolic chciałby pojechać, ale boi się takiej trasy.
W razie braku frekwencji nie mam też problemu samotnym wyruszeniem na szlak.
Rezerwowa opcja lawetowa tylko na wypadek wyjątkowo trudnych warunków pogodowych, albo jak ktoś z okolic chciałby pojechać, ale boi się takiej trasy.
- Radek04251
cześć
Lista uczestników już jest zamknięta. Krótka statystyka:
- 20 motocykli NSU/ 24 osoby
- przedział rocznikowy między 1927 a 1941
- pojemności od 200ccm do 600ccm
Zamówienia złożone i opłaty w toku. Zostało dopracować program godzinowy, żebyśmy wszędzie zdążyli.
Do zobaczenia na bazie Zlotu.
Lista uczestników już jest zamknięta. Krótka statystyka:
- 20 motocykli NSU/ 24 osoby
- przedział rocznikowy między 1927 a 1941
- pojemności od 200ccm do 600ccm
Zamówienia złożone i opłaty w toku. Zostało dopracować program godzinowy, żebyśmy wszędzie zdążyli.
Do zobaczenia na bazie Zlotu.
Witam . Z przykrością stwierdzam ,że moje maleństwo Osl 251 nie jest jeszcze na chodzie. Chętnie wpadł bym odwiedzić Was w sobotę na parę godzin może mnie nie pogonicie
oczywiście motocyklem nsu -zastępczym . Pozdrawiam DeNiro
Ku mojemu zaskoczeniu mój apel odniósł skutek i zawiązuje się jakaś grupa do wspólnego wyjazdu z kierunku południowego. Lubię samotną jazdę, ale jeszcze bardziej lubię jazdę w dobrym towarzystwie. Jak jeszcze ktoś by chciał dołączyć to niech daje znać.
Teraz tylko pogoda potrzebna.
Teraz tylko pogoda potrzebna.
- Radek04251
cześć
Plan na sobotę to wycieczka po okolicy. W sumie około 80km. Nie będziemy stacjonować w jednym miejscu. Harmonogram wstępnie już jest opracowany, ale dokładne godziny - co? gdzie? i o której? podam w przyszłym tygodniu.DeNiro pisze: czw 26 maja, 2022 6:31 pm Chętnie wpadł bym odwiedzić Was w sobotę na parę godzin może mnie nie pogonicie
Zaczynam się rozglądać po prognozach. W piątek przy dojeździe największe ryzyko zmoknięcia (ale nie 100%-owe na szczęście). Ale już w sobotę o wiele lepiej, a w niedzielę już całkiem spoko ma być. Powinno się udać.
- skrzydlaty
No to jedziemy!
Zapowiada się z przygodami pogodowymi, ale dzięki temu będzie chłodniej
Jadę na kołach, jakby się ktoś chciał dołączyć, to planuję być w Wojciechowie pod wieżą ariańską ok. 14.30
Może ktoś dojedzie.
Potem w planie promowanie w Kazimierzu i dalej świńskim truchtem na bazę.
Do z oo.
Zapowiada się z przygodami pogodowymi, ale dzięki temu będzie chłodniej
Jadę na kołach, jakby się ktoś chciał dołączyć, to planuję być w Wojciechowie pod wieżą ariańską ok. 14.30
Może ktoś dojedzie.
Potem w planie promowanie w Kazimierzu i dalej świńskim truchtem na bazę.
Do z oo.
po prostu 'Szczypior'... znaczy się 351 OT
A jednak wbrew wszelkim prognozom nie było, przynajmniej na mojej trasie dojazdowej, żadnych utrudnień pogodowych. Tak samo nie sprawdziły się zapowiedzi wieczornego deszczu w piątek w bazie złotu w Garbatce. Potwierdziło się, że przy niejednoznacznych prognozach nie trzeba się bać tylko wyruszać na szlak i reagować stosownie do napotkanych realiów.
Sobota miała idealną aurę do bezstresowego podróżowania motocyklem, tak więc udało się chyba wszystko co było zaplanowane.
No i niedziela. W domu byłem kwadrans przed 14-tą po zrobieniu 200 km tym razem na motocyklowych kołach jak wypadało od początku. Dzisiaj czas na ochłonięcie a już jutro zabieram się do podsumowań i publikacji zdjęć - dopóki wszystko jeszcze świeże w głowie.
Dzięki dla towarzyszy podróży i wszystkich zlotowiczów. Było super.
Kto mógł być a nie przyjechał niech żałuje!