Akcja sponsor 2023

Informacje o nowościach i dyskusje o rozwoju strony www
Awatar użytkownika
Spiker

Akcja sponsor 2023

Post autor: Spiker »

Jest znowu do zebrania kwota prawie 500 zł do połowy lutego 2023 na główną opłatę za hosting. Inne (na szczęście już niższe) opłaty roczne to domena (do opłacenia w połowie roku) i certyfikat SSL (do opłacenia w połowie stycznia). Z zeszłego roku zostały grosze niestety.

Kto chciałby wspomóc działalność serwera to proszę o drobne wpłaty na dedykowane temu celowi konto w Alior Banku:
Ryszard Kukułka
18 2490 0005 0000 4000 7329 1268

Przypominam, że wpłacenie datku nie warunkuje uczestnictwa w forum i korzystania ze strony! Wpłaty oczywiście dobrowolne, "co łaska". Nie upubliczniam listy darczyńców. Będę informował jak zbierzemy wystarczającą ilość kasy, aby już niepotrzebnie nie wpłacać.

Darczyńcom proponuję w ramach podziękowania skrzynkę email na naszym serwerze: @nsu-riders.pl - proszę tylko o zgłoszenie takiego zapotrzebowania.

Dla zainteresowanych forumowiczów wszelkie podsumowania wpływów i opłacone faktury są do wglądu.
NSU 351 OSL '38, NSU 351 OSL WH '37, ...
Awatar użytkownika
mocny

Re: Akcja sponsor 2023

Post autor: mocny »

W tym roku zdążyłem, poszło. Byłbym zainteresowany taką skrzynka mailową, bo odkąd zhakowano mi prywatną pocztę (mocny.mocny@interia.pl) nie założyłem jeszcze nowej.
NSU 201 ZDL 34,
Awatar użytkownika
Spiker

Mocny sprawdź PW ...
Awatar użytkownika
Spiker

W tym tygodniu opłacam główna fakturę za hosting. Niestety jak było do przewidzenia jest drożej niż w zeszłym roku. Trudno zapłacimy i będzie znowu rok na rozeznanie na rynku, czy aby gdzieś nie ma taniej. Na razie jesteśmy na home.pl, ale robi się drogo tutaj. Chociaż jak słyszę inni (np. izhmoto.pl) też dostali podwyżki.

Jak sie sprawy maja na dzisiaj. W grudniu opłaciłem certyfikat SSL, aktywowałem go w połowie stycznia, gdy stary wygasał. Na hosting prawie mamy kasę ... ale niestety od 2021-go roku życzą sobie dodatkowej kasy (nieco ponad 232,5 PLN brutto!) za obsługę przez serwer starszych wersji PHP ... a to jest niezbędne dla działania galerii (*). Nie wiem czy jest sens to kontynuować w przyszłości i ponosić te koszty. Obecnie mamy juz drugi rok ekstra wydatek. Czas nagli i jak nie będzie dodatkowych wpływów to dopłacę ile trzeba we własnym zakresie. Dzięki wielkie dotychczasowym sponsorom!

(* - niestety projekt Gallery praktycznie upadł w pewnym momencie i pomimo grupy entuzjastów, którzy próbują go kontynuować nie wrócił do pełnej świetności, więc nie jest przyszłościowy.)
Awatar użytkownika
skrzydlaty

Post autor: skrzydlaty »

Podaj ile brakuje?
Każdy dorzuci ziarko i się uzbiera.
po prostu 'Szczypior'... znaczy się 351 OT
pawelcen

Post autor: pawelcen »

Z tego co wiem dużo, prawie 45% kwoty.
No cóż może jednak nie należy liczyć na to, że inni za nas zapłacą.
Też jestem za tym, aby podał całkowite koszty i zebraną sumę.
Dopłacimy.
Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
Spiker

Wczoraj dołożyłem co brakowało (niestety niemało) i zapłaciłem główną fakturę. Kolejny rok jest więc opłacony w pełni. Niebawem dam rozliczenie i podam co i dlaczego wzrosło. W ciągu roku podebatujemy też wspólnie co można zrobić aby zmniejszyć opłaty (a można by ze 20-30% może nawet). Od dwóch lat dołuje nas głównie extra koszt pozostawieniu w przy życiu nasze "babci" galerii.

Jakby ktoś miał wyrzuty, że nie dał w tym roku to wciąż może :) co zmniejszy mój nieprzewidzianie większy niż zazwyczaj wkład. Każdy drobny datek (przysłowiowe "piwko/kawa") ma znaczenie przy takiej ilości użytkowników. Jak będzie full to dam znać niezwłocznie. Nie chodzi o gromadzenie środków na zapas na pewno.

Dotychczasowych darczyńcom jeszcze raz dziękuję, ... niektórzy dali aż za wiele i mam wyrzuty. Przypominam o skrzynkach emailowych dla chętnych sponsorów.

(Wciąż jestem za dobrowolnością zrzutek i tak pozostanie dopóki to tylko będzie możliwe.)
szmaja

Post autor: szmaja »

Można coś jeszcze dorzucić?
Awatar użytkownika
Spiker

szmaja pisze: czw 09 lut, 2023 11:30 pm Można coś jeszcze dorzucić?
Jeszcze niewiele zostało do wyrównania, tak więc jeśli chciałbyś małą "co łaskę" to jeszcze można :D . Dam znać natychmiast jak już bilans wyjdzie na zero.
Awatar użytkownika
Spiker

Właśnie przyszła faktura na 204 zł za odnowienie domeny nsu-riders.pl na kolejny rok (czyli do połowy 2024. Jakby ktoś czuł potrzebę wsparcia tego szczytnego celu to nie odmówię. Szczegóły konta do ewentualnych wpłat są w tym podane wątku nieco powyżej.
pawelcen

Jak tam Panie kasa?
Czy zrzutka pokryła Twoje wcześniejsze wpłaty?
Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
Spiker

pawelcen pisze: pn 21 sie, 2023 8:47 am Jak tam Panie kasa? Czy zrzutka pokryła Twoje wcześniejsze wpłaty?
Jeszcze jestem troszkę na minus, ale jeden dobrodziej wpłacił niedawno 30, więc jest nieco lepiej. Dziękuję! Jeśli ktoś by jeszcze chciał dołączyć do zrzutki, choćby w formie ekwiwalentu "postawienia kawy", czy choćby piwa z Biedronki z najniższej póki - to wciąż można. Dam znak niezwłocznie jak bilans wyjdzie na zero, albo w pobliżu.

(W przyszłym roku powinno być taniej,, bo nie zamierzam już opłacać specjalnego wsparcia starego php potrzebnego dla starej galerii ...).
pawelcen

Powiedz, czy koledzy poczuli się pełnoprawnymi użytkownikami forum i dostałeś pieniądze na pokrycie kosztów?
Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
skrzydlaty

Post autor: skrzydlaty »

Wrzuciłem ździebko.
po prostu 'Szczypior'... znaczy się 351 OT
Awatar użytkownika
Spiker

Ogłaszam akcję sponsor 2023 za szczęśliwie zakończoną. Udało się pokryć wszystkie tegoroczne koszty. Zostało dosłownie kilka-kilkanaście zł, które przeznaczę na przyszłoroczne wydatki. Wszystkim sponsorom serdecznie dziękuję!

(Ale jak zwykle w styczniu ogłoszę kolejna zbiórkę na 2024 rok. Już na początku roku będzie pierwsza faktura, w połowie roku kolejna. Takie życie - znowu z garnuszkiem będę biegał ;). Planuję przynajmniej oszczędzić na specjalnej płatnej usłudze podtrzymania życia starej galerii - będzie dużo roboty, ale za to sporo taniej. Szczegóły w osobnym wątku w odpowiednim czasie.)
ODPOWIEDZ