Z mojego lokalnego podwórka. To już niebawem, bo 2-go czerwca 2024:
Więcej na pejsbuku organizatora:
https://www.facebook.com/Peknieta.Szprycha
XVI Wystawa - Siedliska k. Rzeszowa
XVI Wystawa - Siedliska k. Rzeszowa
NSU 351 OSL '38, NSU 351 OSL WH '37, ...
Re: XVI Wystawa - Siedliska k. Rzeszowa
No i jesteśmy po kolejnej edycji imprezy. Było niestety deszczowo. Nie padało może cały czas, ale kolejne opady pojawiały się dość regularnie skutecznie zniechęcając co bardziej wybrednych motocyklistów. Ale ja po raz pierwszy od wielu lat świadomie wyjechałem spod domu motocyklem w pełnym deszczu (oczywiście opatulony we wszelkie możliwe przeciwdeszczowe ochraniacze), bo jechać samochodem jakoś nie wypadało. Może dzięki temu to Iż dostał szansę zamiast planowanego wcześniej NSU, bo ma najlepsze głębokie błotniki i solidne gumowe chlapacze.
Impreza nie była jednak taka zła jak można by przypuszczać przy takiej aurze. Główna wystawa pod dachem oraz przybycie niezawodnych stałych uczestników pomogło ją uratować. A nawet w południe, gdy na niecałe 2 godziny zrobiło się całkiem słonecznie to placyk dla gości szybko zapełnił się motocyklami odwiedzających. Jak zawsze od wielu lat nie zawiodła ekipa z Muzeum Silników Stacjonarnych w Konieczkowej odpalając non stop kolejne przywiezione eksponaty. Ogólnie było interesująco pomimo już 16-tej edycji i podobnej formuły. Tak więc kto nie był a mógł - niech żałuje.
Według mojego rozeznania (nie byłam przez cały czas) motocykle marki NSU były dwa - 351 OSL (zrobiony na OS-WH) oraz 601 OSL (także w para-wojskowym malowaniu).
Impreza nie była jednak taka zła jak można by przypuszczać przy takiej aurze. Główna wystawa pod dachem oraz przybycie niezawodnych stałych uczestników pomogło ją uratować. A nawet w południe, gdy na niecałe 2 godziny zrobiło się całkiem słonecznie to placyk dla gości szybko zapełnił się motocyklami odwiedzających. Jak zawsze od wielu lat nie zawiodła ekipa z Muzeum Silników Stacjonarnych w Konieczkowej odpalając non stop kolejne przywiezione eksponaty. Ogólnie było interesująco pomimo już 16-tej edycji i podobnej formuły. Tak więc kto nie był a mógł - niech żałuje.
Według mojego rozeznania (nie byłam przez cały czas) motocykle marki NSU były dwa - 351 OSL (zrobiony na OS-WH) oraz 601 OSL (także w para-wojskowym malowaniu).
Re: XVI Wystawa - Siedliska k. Rzeszowa
Jeśli ktoś jest zainteresowany całością materiału fotograficznego ze wspomnianej imprezy (mojego autorstwa) to przez jakiś czas będzie można ściągać go stąd: https://photos.app.goo.gl/wnXAajKVnHE4V9Fx8