Korki do kraników
Korki do kraników
Witajcie. Mam kilka oryginalnych kraników Everbest ale przeciekają . Czy wiecie jak można wymienić korek w środku? jaki korek będzie odpowiedni?
Re: Korki do kraników
Cześć, okrągłe 'zaslepki' są przeważnie wbijane - to trzeba podważyć, żeby wyskoczyły - bo są minimalnie większej średnicy niż gniazdo.
Chociaż w jakimś kraniku widziałem nacięcia do wkrętaka - to mogły być też wkręcane na drobnozwojowy gwint...
Chociaż w jakimś kraniku widziałem nacięcia do wkrętaka - to mogły być też wkręcane na drobnozwojowy gwint...
201, 251, 601 S, OS, OSL i inne...
Zgadza się - Mietek wymiania te korki. Dorobienie tego korkowego wkładu nie jest takie proste jakby się komuś wydawało, bo materiał trudny w obróbce jeśli chce się uzyskac odpowiednią precyzje wymiarową i jakośc powierzchni - trzeba stosować wysokoobrotowe wrzeciona. Dlatego szkoda własnych eksperymentów dla jednego kranika.pawelcen pisze: ndz 09 cze, 2024 10:39 pm Specjalista od kraników to Mietek, czyli mieteknsu1.
Pomoże.
NSU 351 OSL '38, NSU 351 OSL WH '37, ...
Mam od niego kraniki do OSL i zregenerowany do Quicka i nie ciekną.
Nie ma co odkrywać Ameryki. Żeby było więcej takich dostawców/naprawiaczy części jak Mietek.
Nie ma co odkrywać Ameryki. Żeby było więcej takich dostawców/naprawiaczy części jak Mietek.
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
- mieteknsu1
Nic nie trzeba podważać, ani wykręcać w typowym enesowym kraniku>>> wszystko się wybija. Trzeba poszukać rozrysowanego kranika, który zamieścił kiedyś Skrzydlaty i wszystko powinno być jasneenesiak pisze: ndz 09 cze, 2024 10:48 pm Cześć, okrągłe 'zaslepki' są przeważnie wbijane - to trzeba podważyć, żeby wyskoczyły - bo są minimalnie większej średnicy niż gniazdo.mogły być też wkręcane na drobnozwojowy gwint...
![]()
- Załączniki
-
- kranik-budowa1.jpg (5.03 KiB) Przejrzano 224 razy
mieteknsu1