Potrzebuję (dla kolegi) wzór/rysunek/szkic nakrętki sztycy do 351/501 OSL - numer katalogowy 101 701, który obowiązywał od 1938-go roku. Może ktoś z forumowiczów dorabiał już ten element i ma rysunek wykonawczy albo przynajmniej zwymiarowany szkic?
Ja musiałbym odkręcać ze swojego motocykla co traktuje jako ostateczność.
Nakrętka sztycy - duże OSL
Nakrętka sztycy - duże OSL
NSU 351 OSL '38, NSU 351 OSL WH '37, ...
Re: Nakrętka sztycy - duże OSL
(Przeredagowałem nieco tekst prośby, bo poprzedni był trochę mylący.)
W skrócie: Chodzi o nakrętkę dwuczęściową z sześciokątem umieszczonym na dole i wysoką częścią cylindryczną.
Uwaga: Sam o tym zapomniełem, ale rysunek w katalogu części 1938 błędnie pokazuje starszy typ nakrętki jednocześciowej z sześciokątm na środku (w połowie wysokości). Prawidłowy kształt pokazuje katalog 601 OSL, ale ta wersja ma (podobno) większy gwint niż w 350/500 - patrz część numer 43 na rysunku poniżej. Dzięki za konultacje Radek - nie ma to jak świeży praktyk.
W skrócie: Chodzi o nakrętkę dwuczęściową z sześciokątem umieszczonym na dole i wysoką częścią cylindryczną.
Uwaga: Sam o tym zapomniełem, ale rysunek w katalogu części 1938 błędnie pokazuje starszy typ nakrętki jednocześciowej z sześciokątm na środku (w połowie wysokości). Prawidłowy kształt pokazuje katalog 601 OSL, ale ta wersja ma (podobno) większy gwint niż w 350/500 - patrz część numer 43 na rysunku poniżej. Dzięki za konultacje Radek - nie ma to jak świeży praktyk.
NSU 351 OSL '38, NSU 351 OSL WH '37, ...
Re: Nakrętka sztycy - duże OSL
Cześć mam chyba gdzieś tą nakrętkę luzem .
Później będę w garażu to sprawdzę jak będzie to mogę Ci ją podesłać na wzór do dorobienia
Później będę w garażu to sprawdzę jak będzie to mogę Ci ją podesłać na wzór do dorobienia