Witajcie, poszukuje całego zespołu napędowego (silnik skrzynia, prądnica itd.) najchętniej żeliwo ale ze względu na koszty może być też 250 aluminium. Stan tez zależy co macie może być przed jak i po remoncie. Jeżeli nie ma ofert będę bardzo wdzięczny za poradę w jakich realnych cenach można to kupić i jak realnie to warte. Widziałem gdzieś SAM silnik żeliwo za 6 tys. ?! ale bez ofert kupna. Wracam do tematu bo mam w garażu zrobioną prawie karoserię WH i może jak koszty pozwolą cos podziałam w 2025 roku. Jeśli ktoś ma taki zestaw lub podjął by się remontu i uruchomienia całości chętnie nawiąże kontakt.
Pozdrawiam
Silnik NSU żeliwo -KUPIĘ
Re: Silnik NSU żeliwo -KUPIĘ
Witaj. Na fb i chyba również na sprzedajemy wiszą 2 silniki po remoncie, jeden chyba nawet żeliwny
Dzięki, myślisz że te 4,5 tys. jest OK czy dużo ? Jest zestaw ale zagadka zapewne co w środku jest i w jakim stanie ?...
Ten drugi sam silnik wygląda ładnie ale też zagadka ...
Ten drugi sam silnik wygląda ładnie ale też zagadka ...
Co co cen to nie mam pojęcia, rozbieżność jest spora. Najlepiej niech wypowie się ktoś bardziej zorientowany.
Ewentualnie rozejrzyj się tu: https://www.kleinanzeigen.de, też jest kilka silników oraz skrzyń.
Ewentualnie rozejrzyj się tu: https://www.kleinanzeigen.de, też jest kilka silników oraz skrzyń.
Witam, posiadam silnik 'zeliwny WH' 251, ale moge go tylko zamienic, np.: na glowice zeliwna z 1932 / 33r. 501 S i cylinder do takiego silnika [ z kwadratowa podstawa do przykrecenia do bloku ], przy czym cylinder jest zupelnie inny niz od wersji z aluminiowa glowica, bo ma tylko 9 zeberek i bardzo gladka powierzchnie zewnetrzna tulei, bez sladow 'porowatej' formy odlewniczej.
Ewentualnie moge go jeszcze zamienic / na 2 komplety kol zebatych - stozkowych, do tzw. 'walka krolewskiego' - kola moga byc dorabiane wspolczesnie, ale bardzo dobrej jakosci [ chetnie z zebami 'skosnymi' ].
Pozdrawiam.
Ewentualnie moge go jeszcze zamienic / na 2 komplety kol zebatych - stozkowych, do tzw. 'walka krolewskiego' - kola moga byc dorabiane wspolczesnie, ale bardzo dobrej jakosci [ chetnie z zebami 'skosnymi' ].
Pozdrawiam.
201, 251, 601 S, OS, OSL i inne...
DZIEKI !
- skrzydlaty
Ten silnik wygląda dobrze: https://sprzedajemy.pl/silnik-nsu-250-o ... nr70772086
Cena? No cóż... Kwestia determinacji i kalkulacji oraz zasobności portfela. Jeśli masz kupić trupa i go reanimować może wyjść podobnie lub drożej.
Jeśli ten jest zrobiony dobrze, to może warto? - kwestia udokumentowania, przez sprzedającego, co w środku. Zewnętrznie bardzo schludnie i starannie wyglądający.
Osobiście posiadam troche żeliwa (kapy i skrzynia), z którym mogę się rozstać. Kwestia negocjacji.
Cena? No cóż... Kwestia determinacji i kalkulacji oraz zasobności portfela. Jeśli masz kupić trupa i go reanimować może wyjść podobnie lub drożej.
Jeśli ten jest zrobiony dobrze, to może warto? - kwestia udokumentowania, przez sprzedającego, co w środku. Zewnętrznie bardzo schludnie i starannie wyglądający.
Osobiście posiadam troche żeliwa (kapy i skrzynia), z którym mogę się rozstać. Kwestia negocjacji.
po prostu 'Szczypior'... znaczy się 351 OT