9-ta Motocyklowa Niedziela w Stylu Retro - Puławy 2025
9-ta Motocyklowa Niedziela w Stylu Retro - Puławy 2025
Jak już pewnie znaczna część forumowiczów wie - są już upublicznione szczegóły tegorocznej edycji Motocyklowej Niedzieli w Stylu Retro. Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą wklejam poniżej plakat. W ramach popierania tej wspaniałej inicjatywy jak co roku reklama jest też na głównej stronie naszego portalu "Motocykle NSU".
NSU 351 OSL '38, NSU 351 OSL WH '37, ...
Re: 9-ta Motocyklowa Niedziela w Stylu Retro - Puławy 2025
Niestety nie byłem. Powody chyba znane - arcy-paskudna pogoda nie sprzyjająca nawet samochodowym podróżom. Wyjątkowy pech organizatora mając na uwadze, że dwa dni wcześniej był pełna wiosna - gdyby taka była w niedzielę sam bym się chętnie przejechał na dwóch kołach. U mnie w niedzielny poranek siedząc już prawie w samochodzie było: -2 i śnieżyca z porywistym wiatrem. Perspektywa 2,5 h w jedna stronę i prawdopodobnego ścisku zmarzniętych uczestników w imprezowej sali nie była zachęcająca. Finalnie brak szans na przejecie na imprezie pewnych części przeważył w moim wypadku. A mieliśmy z żoną w planach nawet o Kazimierz zahaczyć w ramach romantycznej wycieczki ... Trudno.
Żałuję tylko dwóch rzeczy. Po pierwsze - nie spotkania dawno niewidzianych kolegów od wspólnej pasji. A po drugie ominięcia premiery radkowego 351 OSL.
Czy ktoś z uczestniczących w imprezie forumowiczów nie zechciałby w moim zastęstwie naskrobać kilku zdań o imprezie na potrzeby naszej strony www? Pomogę sformatować dosłany czysty tekst w razie czego. Dawajcie koniecznie fotki z tego wydarzenia. Mam kilka zdjęć od życzliwych, mógłbym też dodać.
Żałuję tylko dwóch rzeczy. Po pierwsze - nie spotkania dawno niewidzianych kolegów od wspólnej pasji. A po drugie ominięcia premiery radkowego 351 OSL.
Czy ktoś z uczestniczących w imprezie forumowiczów nie zechciałby w moim zastęstwie naskrobać kilku zdań o imprezie na potrzeby naszej strony www? Pomogę sformatować dosłany czysty tekst w razie czego. Dawajcie koniecznie fotki z tego wydarzenia. Mam kilka zdjęć od życzliwych, mógłbym też dodać.
Prezentacja znanego 251 OSL kupionego w przedwojennej Polsce:
No i najważniejsze wydarzenie podczas Niedzieli Motocyklowej 2025:
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
Janusz też niczego sobie, chociaż nie na NSU tym razem
Jakoś cicho o kolejnej edycji. Czy będzie coś w tym roku (2026)? Jakbyście wiedzieli to dajcie znać a tradycyjnie umieszczę reklamę na naszej enesowej stronie.
Na forum Iża ktoś podał, że edycja 2026 będzie pod koniec roku jeśli w ogóle będzie - podobno jest remont lokalu.